فایل ميزان آگاهي مادران از ديسك فاكتورهاي عفونت ادرار
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته روانشناسی و مشاوره (آموزش_و_پژوهش)
دانلود پایان نامه بررسي ميزان آگاهي مادران از ديسك فاكتورهاي عفونت ادرار
این پروپوزال کامل در قالب فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد
توضیحات:
چكيدهشيوع نسبتا" بالاي عفونت ادراري در كودكان (5ـ3 درصد دختران و 1درصد پسران)و از طرفي عوارض مهم عدم درمان آن موجب مي شود كه به دنبال عوامل مؤثري جهت پيشگيري از آن باشيم كه يكي از عوامل مؤثردر اين زمينه آگاهي مادران از ريسك فاكتورهاي عفونت ادراري در كودكان مي باشد. به اين منظور اين مطالعه با هدف بررسي ميزان آگاهي مادران از ريسك فاكتورهاي عفونت ادراري در كودكان انجام شد.
اين مطالعه مقطعي در سال1385 به مدت 6 ماه، (اول مهر تا پايان اسفند ماه) بر روي 125 نفر مادري كه كودكانشان با تشخيص عفونت ادراري در بخش اطفال در بيمارستان قدس قزوين بستري بودند ، انجام شد و براي هر مادري پرسشنامه اي شامل دو بخش مشخصات فردي و آگاهي تكميل شد. آگاهي اكثر مادران (6/65 درصد) در حد متوسط بود. بين ميزان آگاهي مادران با سطح تحصيلات ، سن، تعداد فرزندان ومنبع به دست آوردن اطلاعات ارتباطي مشاهده نشد. بين ميزان آگاهي مادران و و اظهارات آنها مبني بر اينكه از قبل راجع به ريسك فاكتورهاي عفونت ادراري در كودكان اطلاعات داشتند ، ارتباط معني داري مشاهده شد. نتيجه اينكه با توجه به فقدان آگاهي لازم در مادران نسبت به اين موضوع، افزايش آگاهي مادران از طريق پرسنل درماني، مراكز بهداشت، رسانه هاي عمومي و اصلاح نگرش و عملكرد و در حد امكان بازآموزي آنها ضروري است.
بيان مسألهعفونت ادراري از بيماريهاي شايع گروه سني كودكان است.
5ـ3 درصد از دختران سن مدرسه مبتلا به عفونت ادرار هستند. از مشكلات مهم اين بيماران عوارض دراز مدت مثل هيپرتانسيون و نارسايي كليوي مي باشد.
درمان به موقع و پيشگيري از عود عفونت مي تواند در جلوگيري از عوارض دراز مدت مؤثر باشد.
يكي از عوامل مهم كه در جلوگيري از عفونتهاي ادراري موثر است، آگاهي پرسنل درماني و والدين از ريسك فاكتورهاي ايجاد كننده آن مثل اختلالات ساختماني ، نحوه تميز كردن، نحوه پوشش كودك، وجود يبوست، آلودگي انگلي ، لباسهاي تنگ، ختنه در پسرها و... مي باشد.
به دليل اهميت موضوع بر آن شديم كه ميزان آگاهي مادران را در مورد ريسك فاكتورهاي عفونت ادراري در كودكان از طريق پرسش نامه بررسي كنيم.
هدف كليبررسي ميزان آگاهي مادران از ريسك فاكتورهاي عفونت ادراري در بيماران بستري شده در بيمارستان قدس قزوين به مدت 6 ماه.
اهداف اختصاصيـ تعيين ميزان آگاهي مادران از ارتباط بين عفونت ادراري و يبوست.
ـ تعيين ميزان آگاهي مادران از ارتباط بين عفونت ادراري و عفونت هاي انگلي.
ـ تعيين ميزان آگاهي مادران از ارتباط بين عفونت ادراري و پوشش هاي چسبان.
ـ تعيين ميزان آگاهي مادران از ارتباط بين عفونت ادراري وختنه كردن.
ـ تعيين ميزان آگاهي مادران از ارتباط بين عفونت ادراري وشستشو با مواد معطر بهداشتي.
ـ تعيين ميزان آگاهي مادران از ارتباط بين عفونت ادراري و حمام كردن كودك در وان.
ـ تعيين ميزان آگاهي مادران از ارتباط بين عفونت ادراري و نحوه شستشوي كودك.
ـ تعيين ارتباط بين ميزان آگاهي مادران و تعداد فرزندان.
ـ تعيين ارتباط بين ميزان آگاهي مادران و سطح تحصيلات آنها.
روش تحقيقاين مطالعه مقطعي در نيمسال دوم سال1385 به مدت 6 ماه (از اول مهر ماه تا پايان اسفند ماه) بر روي 125 نفر از مادران كودكان بستري شده در بيمارستان قدس قزوين انجام شد.
براي هر مادري پرسش نامه اي شامل دو قسمت تكميل شد. بخش اول پرسش نامه شامل ويژگي هاي فردي مادر از قبيل سن، تحصيلات مادر، تعداد فرزندان، منبع كسب اطلاعات و بخش دوم مربوط به سنجش آگاهي شامل 4 سوال 2 گزينه اي و 16 سوال 3 گزينه اي و يك سوال 4 گزينه اي بود. در قسمت آگاهي براي پاسخهاي صحيح، امتياز يك و براي پاسخ غلط، امتياز صفر در نظر گرفته شد عدم پاسخ به يك سوال يا انتخاب بيش از يك گزينه نيز به عنوان پاسخ غلط در نظر گرفته شد. در اين بخش امتيازهاي آگاهي به سه گروه ضعيف (0 تا 7)، متوسط (8 تا 14) و خوب (15 تا 23) طبقه بندي شد.
براي تحليل آماري داده ها از آزمون آماري ANOVA ، T-TEST و آزمون همبستگي پيرسون استفاده شد.