این تحقیق در مورد مطالعه پوشش گیاهی و تاثیر آن بر لغزش زمین در مناطق زلزله زده در 112صفحه در قالب ورد می باشد.
فهرست
مقدمه 1
هدف 2
راههاي ارتباطي حوزه 4
روش انجام مطالعه 6
تعریف مرتع 7
ماهيت اكوسيستمهاي مرتعي 8
تقسيم بندي منطقه بر اساس پوشش گیاهی و درختی 8
نوع مرتع بر اساس فصل سرد و گرم 9
نقش دامداری و دامپروری در اکوسیستم مرتع 10
محاسبه میزان علوفه مصرفی دامها در طول یک روز 11
پوشش درختی منطقه سرپل ذهاب از گذشته تا اکنون 11
روشهای نمونهبرداری در اکولوژی گیاهی 12
تراکم گیاهی 12
تراکم بوته، درختچه و درخت در هکتار 14
مطالعه ریشه گونههای گیاهی و درختی 16
تهيه ليست فلور بر حسب گونه، خانواده، شكل رويشي و موارد استفاده 17
تعيين مناطق مختلف از نظر نوع کاربری 18
ارزيابي پوشش گياهي 19
روش تعيين رويشگاههاي مرتعي و تفكيك آنها از ساير منابع 19
روش تعيين و تفكيك تيپهاي مرتعي 22
تعیین وضعیت و گرایش مرتع 45
روش ارزيابي و طبقهبندي وضعيت مرتع 50
تعيين وضعيت مرتع به روش 4 فاكتوري 51
تعیین گرایش یا روند مدیریت مرتع 55
روش تعيين گرایش مرتع 56
ارزش رجحانی یا خوشخوراکی 63
برآورد ارزش اقتصادي گونهاي درختي 69
تعيين ظرفيت مرتع در هر سامان، زیر حوزه و تیپهای گیاهی 72
تعيين زمان بهرهبرداري از گونههاي داراي محصولات غيرعلوفهاي 77
مراتعي که نياز به عمليات اصلاحي دارند برروي نقشه 79
ژئو پارک و تثبیت خاک 87
احیاي طبیعی 88
تغییر نوع دام 88
تغییر فصل چرا 89
حصار کشی 89
قرق 89
چراي صحیح 90
چراي برنامه ریزي شده 90
اهداف چراي برنامه ریزي شده 90
احیاء مصنوعی 91
کاشت درختان بومی منطقه 91
درخت بلوط 92
گیاه شناسی درخت بلوط 92
زیستگاه طبیعی 93
تکثیر 93
شرایط محیطی 94
خاک 94
آفات و بیماری 95
درخت ریتون 95
احتياجات آب و هوايي 96
كاشت نهال و احداث باغ 96
آفات و بيماريهاي زيتون 97
برداشت زيتون 97
درخت بادام 98
گیاه شناسی درخت بادام 99
نیازهای محیطی 100
درخت کاج 105
بحث و نتیجهگیری 109
منابع و مأخذ 110
مقدمه
زمين لغزش نوعي حرکت دامنهاي است که منجر به جابجايي مواد سطحي دامنههاي پرشيب ميشود. زمين لغزش يکي از پديدههاي طبيعي است و زماني که از فعاليتهاي انساني تاثير پذيرد پديدهاي خطرناک میگردد. وجود عوامل مستعد کننده ناپایداری دامنهها نظیر شیب، زمینشناسی و کاربری اراضی از جمله عوامل ایجاد خسارت فراوان به منابع طبیعی و مسکونی، از قبیل هدر رفت سریع خاک، تخریب اراضی کشاورزی، مسکونی، جنگلها، جادهها و غ میباشد. در واقع زمین لغزش یک پدیده مخرب طبیعی است و باعث به وجود آمدن خسارات جبران ناپذیری میشود که دفع آنها مستلزم صرف وقت و هزینه هنگفتی است. شناخت نواحی مستعد وقوع زمین لغزش و حرکات تودهای از ضروریات مدیریت منابع طبیعی و برنامهریزی توسعهای و عمرانی است. عوامل مختلفي نظير پستي و بلندي، اقليم، زمين شناسي، تكتونيك، پوشش گياهي و خصوصيات خاك در ايجاد حركتهاي تودهاي زمين دخالت دارند كه بعضي بصورت طبيعي و بعضي بر اثر دخالت غير اصولي انسان در طبيعت به وجود ميآيند. تخريب و از بين بردن جنگل يکي از عواملي است که باعث تشديد زمين لغزش ميشود. يكي از عوامل بي ثباتي دامنهها نيروي گرانش است و به همين دليل براي پايدارسازي زمين، كاهش نيروي محركه و افزايش نيروي مقاوم آن بايد مدنظر قرار گيرند. آب نيز يكي ديگر از عوامل ناپايداري زمين ميباشد كه در سطح باعث تخريب و فرسايش شده و در قسمتهاي عميق تر به غير از فرسايش باعث ايجاد فشار آب منفذي و كاهش مقاومت زمين نيز مي شود. تا كنون طرح ها و روش هاي متعددي در جهت پايداري دامنه و مهار رانش زمين پيشنهاد شده اند.
گزارش حاضر حاصل مطالعه پوشش گياهي مي باشد كه منطقهی شمال باختری سرپل ذهاب به منظور شناخت خصوصيات اكولوژيكي پوشش گیاهی و بررسي توان منطقه براي توسعه پايدار با ديدگاه حفاظت منابع خاك میباشد. هدف اين تحقيق شناسايي پوشش گیاهی این منطقه و تاثیر آن بر عوامل موثر بر زمين لغزش و همچنين مشخص کردن پتانسيل مناطق مختلف اين حوضه از لحاظ وقوع لغزش جهت کاستن خسارات ناشي از آن است. در اين پروژه از طريق تفسير عکسهاي هوايي و بررسيهاي ميداني، زمين لغزشهاي رخ داده در منطقه سرپل ذهاب در استان کرمانشاه شناسايي شده و با استفاده از معيارهای موثر در لغزش زمين (شامل شيب زمين، جهت دامنه، پوشش زمين، فاصله تا گسلههاي اصلي، شاخص سبزينگي، شاخص تراکم پوشش گياهي، بارش سالانه، جنس زمين، فاصله با راههاي اصلي و فاصله با رودخانه) پتانسيل وقوع زمين لغزش در محيط سيستم اطلاعات جغرافيايي (GIS) ارزيابي شده است. يافتهها نشان ميدهد که درصد بالایی از منطقه محدوده مورد مطالعه، پتانسيل بالايي براي وقوع زمين لغزش دارد. همچنین طبق مطالعات صورت گرفته در منطقه مورد نظر تاثیر پوشش گیاهی بر کنترل لعزش زمین معنادار نیست و بیشترین تاثیر مربوط به زمین ساخت و جنس سنگها میباشد.
هدف
هدف از مطالعات پوشش گياهي در این پروژه تعیین پوشش گیاهی، شناسایی گیاهان مناسب منطقه که توانایی کنترل لغزش و ارائه روشهای مناسب جهت استقرار پوشش گیاهی و نیز تاثیر پوشش گیاهی مراتع منطقه مورد نظر بر روی لغزش زمین و برنامهريزي در جهت احياء و اصلاح مراتع براي كاهش رواناب سطحي و فرسايش خاك و در نتیجه کنترل لغزش زمین ميباشد. همچنين براي برآورد تعداد و نوع مناسب دام منطقه و استفاده مجاز از مراتع اقدام به تعيين ظرفيت مراتع گردید.
ارائه شرح خدمات پیشبرد پروژه
3. مح
تعداد مشاهده: 5679 مشاهده
فرمت فایل دانلودی:.zip
فرمت فایل اصلی: docx
تعداد صفحات: 112
حجم فایل:26,568 کیلوبایت