تحقیق اهل بیت علیهم السلام از دیدگاه على علیه السلام
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته معارف اسلامی (آموزش_و_پژوهش)
مـشـخـصـات فـایـل
مـوضـوع تـحـقـیـق : حضرت علی و اهل بیت اسلام در قرآن
فـرمـت فـایـل : Word ( قابل ویرایش )
تـعداد صـفـحـات : 19
قابل ارائه و مناسب بعنوان تحقیق کلاسی
بـخـشـی از مـتـن ایـن تـحـقـیـق :
با مطالعه آیات قرآن مجید این حقیقت برای ما آشکار می گردد که خداوند متعال برای شناساندن علی علیه السلام به مردم و بیاان قدر و منزلت اهل بیت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به مناسبتهای مختلف آیات بسیاری را بر رسول خود نازل فرموده است چنان که پیامبر گرامی می فرماید:
هر آینه قرآن بر چهار بخش نازل شده است: که یک چهارم آن تنها درباره ما اهلبیت است و یک چهارم آن درباره ی دشمنان ما و یک چهارم آن درباره ی حلال و حرام و یک چهارم دیگر آن درباره واجبات و احکام است. و هر آینه خداوند درباره ی آیات بسیار پر معنایی را نازل فرموده است.
از آنجا که مبنای ما بر اختصار است از بیان صدها آیه ای که خداوند متعال درباره علی علیه السلام و اهل بیت پیامبرش اسلام نازل فرموده است فقط به ذکر چند آیه اکتفا می کنیم.
تذکر این نکته نیز لازم است که در بیان شان نزول آیات توضیح و تفسیر آنها فقط احادیثی را که مورد اعتماد اهل سنت می باشد آورده ایم.
بسم ا... الرحمن الرحیم
این طلحه حلبی شافعی در کتابش «البر المنتظر» می گوید: بدان که جمع اسرار کتب آسمانی در قرآن آمدهاست و جمیع آنچه که در قرآن نازل شده در سوره مبارکه حمد جمع شده است و آنچه که در سوره حمد است در (بسم ا... الرحمن الرحیم) آل موجود است و آن چه که درباره بسم ا... است همگی در نقطه زیر باد وجود دارد.
بعد ابن طلحه می گوید حضرت علی علیه السلام فرمود: من نقطه زیر باد (بسم ا... الرحمن الرحیم) هستم.
اهدنا الصراط المستقیم
عبدا... بن علوی از رسول خدا صلی ا... علیه و آله و سلم روایت می کند که حضرت فرمود: اگر کسی می خواهد از شرایط چون باد بگذرد و بدون حساب وارد بهشت شود پس باید که دوست بدارد دوست و وصی ملازم و جانشین من علی بن ابی طالب را و اگر کسی می خواهد به آتش در آید پس ولایت او را رها کند. به عزت و جلال پروردگارم سوگند که هر آینه علی در ورود به پیشگاه خداوند است و کسی نمی تواند بر خداوند وارد شود مگر از دری که آن در علی است و هر آینه علی صراط مستقیم است و به درش که روز قیامت خداوند از مردم در مورد ولایت از بازخواست می کند. ابن عباس در تفسیر اهدنا الصراط المستقیم می گویند: ای بندگان خدا بگویید اهدنا الی حب النبی و اهل بیته. ما را به دوستی پیامبر و اهل بیتش هدایت فرما مسلم بن حیان می گوید: با بریده شینده که می گفت اهدنا الصراط المستقیم یعنی راه محمد و دودمانش. امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: صراط المستقیم: ولایت امیرالمومنین علی است ...