تحقیق همه آنچه که باید از حماسه غزه بدانید

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته معارف اسلامی (آموزش_و_پژوهش)

مـشـخـصـات فـایـل
مـوضـوع تـحـقـیـق : حماسه غزه
فـرمـت فـایـل : Word ( قابل ویرایش )
تـعداد صـفـحـات : 51
قابل ارائه و مناسب بعنوان تحقیق کلاسی

 

بـخـشـی از مـتـن ایـن تـحـقـیـق :

مقدمه:
در ايامي كه روزهاي پاياني سال 2008 ميلادي رقم مي خورد و در حاليكه قرار بود درايالات متحد آمريكا، رئيس جمهوري ظاهراً متفاوت به لحاظ عقيده و كردار روي كار بيايد، اسرائيل به منظور اعاده حيثيت از گذشته ناكام خود، در جنگ جنوب لبنان با حزب الله، يورشي همه جانبه را به نوار غزه با هدف انهدام دولت قانوني حماس در فلسطين به راه انداخت.
اين جنگ كه 22 روز به طول انجاميد و با اعدان آتش بس يكجانبه از سوي اسرائيل، هر چند به صورت موقت و ناپايدار متوقف شد، گذشته از بعد نظامي سخت افزاري، يك بعد نظامي نرم افزاري، يعني عمليات رواني هم داشت.
جنگ نرم افزاري غزه، گسترده ترين عمليات رواني به اجرا در آمده، توسط طرفهاي متخاصم در تاريخ خاورميانه را در بر مي گرفت و در شرايطي رخ داد كه هر دو طرف با آمادگي كامل به آن وارد شدند.
دراين عمليات اسرائيل سه سال قبل واحد جديد عمليات رواني را در نيروهاي مسلح خود سازماندهي و 8 ماه قبل از حمله به غزه، مديريت ملي اطلاعات را در قالب يك واحد مستقل براي هماهنگي كليه برنامه هاي اين چنين به وجود آورده بود.
همچنين حماس نيز در كنار سازماندهي نيروهاي رزمي، نيروهاي كاملاً متخصص و ورزيده اي را براي رويا رويي با اسرائيل در اين حوزه، آموزش و در اختيار داشت.
عمليات رواني غزه، بهره گيري از پيشرفته ترين فناوريهاي ارتباطي و انواع تاكتيك ها و تكنيك هاي فريب را از سوي هر دو طرف به نمايش گذاشت، هرچند درعمل اسرائيل به رغم استفاده از تمام ظرفيت ها و تجربيات حاصل از جنگ سال 2006 خود در جنوب لبنان در آن توفيقي پيدا نكرد و كفه ترازو در اين عمليات نيز به سود «حماس» پايين رفت.

تعريف عمليات رواني:
وزارت دفاع آمريكا، عمليات رواني را اين چنين تعريف مي كند: « استفاده برنامه ريزي شده از تبليغات و ساير تداركات رواني، يا هدف اصلي تاثير گذاري روي عقايد، احساسات، برداشت ( نگرش) و رفتار گروههاي متخاصم خارجي به گونه اي كه از دست يابي به اهداف ملي، حمايت كند.»
در خلال جنگ دوم جهاني رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا از جنگ رواني تعريف گسترده تري به شرح زير ارائه داد:
«جنگ رواني هر گونه سلاحي را كه بر فكر دشمن تاثير بگذارد به كار مي برد. اين سلاحها فقط از نظر تاثيري كه مي نهند، رواني به حساب مي آيند و نه به واسطه خود آنها»
تاريخچه:
تاريخ جهان، اسكندر كبير را از پيشگامان خبره در عمليات رواني مي داند. وي در طول حكومت خويش ثابت كرد كه در زمينه تحت تاثير قرار دادن ذهنيت توده درم با استفاده از برنامه هاي تبليغاتي اش، مي تواند ايفاگر يك نقش باشد.
چنگيز خان مغول كه بيش از هر رهبري در تاريخ بشر، فتوحات داشت، در سالهاي سيزدهم پس از ميلاد بر اين باور بود كه شكست اراده دشمن در جنگ از الويت بالايي برخوردار است.
در دوران چنگيز، قبل از آنكه نيروهاي مغول به حماس حمله كنند، ابتدا ژنرال ها از ساكنين آنجا تقاضا مي كردند تا خود را تسليم خان كند، درغير اين صورت آنجا را به كل منهدم مي كردند.
اين رويداد در دوران مغول براي ساكنين دو شهر «خوارزم» و « كيف» روي داد و ساكنين آنجا در پي پيروزي مغولها و امتناع از تسليم، قتل عام شدند.
اين اقدامات، آوازه شهرت مغول را در خشونت، دهان به دهان گسترش داد و باعث شد تا ساكنان مكانهاي بعدي كه قرار بود چنگيز به آنها حمله كند، بدون مقاومت تسليم شوند وبه اين ترتيب چنگيز مرتب بر دامنه فتوحات خود مي افزود.
جنگ رواني متعاقباً در خلال جنگ دوم جهاني رشد پيدا كرد، به گونه اي كه «آدولف هيتلر» تكنولوژي آن زمان و بلندگو را به اين منظور به كار گرفت. «ژوزف گوبلز» وزير تبليغات «هيتلر» در اين زمينه آنقدر درباره «پيشوا» به اغراق روي آورد كه وي را تقريباً تا حد «شبه خدا» رسانيد.
درخلال آن جنگ، «وينستون چروچپل» نخست وزير انگلستان، استفاده مشابهي از راديو به عمل آورد و تبليغات گسترده اي عليه «نازيها» به راه انداخت.
عمليات رواني در خلال جنگ دوم جهاني، درعرصه رزم نيز كاربرد پيدا كرد به گونه اي كه در جريان حمله به نرماندي، به ابتكار ژنرال جرج پاتن آمريكايي سيگنال هاي دروغين ارسال و تاسيسات غير واقعي به منظور فريب مشاهده هوايي نيروهاي نازي، طراحي وبه به نمايش در آمد ...

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته معارف اسلامی (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 1094 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: word

تعداد صفحات: 51

حجم فایل:42 کیلوبایت

 قیمت: 55,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل