جغرافياي طبيعي و اقليم یزد به همره تصاویر
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته جغرافیا (آموزش_و_پژوهش)
بخشی از متـنِ ایـن تـحقیـق :
موقعيت جغرافيايي
استان يزد با مساحت 73240 كيلومتر مربع در طول جغرافيايي 52 درجه و 50 دقيقه شرقي و عرض جغرافيايي 56درجه و 40 دقيقه شمالي در مركز كشور قرار گرفته است. بلندترين ارتفاع آن قله شيركوه با ارتفاع 4300 متر وپائين ترين نقطه ان كوير سياه كوه با ارتفاع حدود 1000 متر مي باشد
جغرافياى طبيعى
استان يزد در قلمرو سلسله جبال مرکزى ايران واقع شده و از پستى و بلندى و چالهها و کفههاى کويرى متعدد تشکيل شده است. اين ناهموارىها عمدتاً به پنج گروه کوهها و تپههاى پاىکوه، دشتها و جلگهها، بيابانها، مناطق شور و کويرها و تپههاى ماسهاى تقسيم مىشوند.
در سطح استان يزد، دو رشته کوه متمايز از هم وجود دارد. يکى بخشى از کوههايى است که در جهت شمال غربى - جنوب شرقى از مرکز ايران عبور مىکنند و به کوههاى مرکزى ايران معروف هستند و دومى شامل رشتهکوههايى است که در مناطق مرکزى، شمالى و شرقى استان قرار دارند.
رشتهکوه شيرکوه، مانند ديوارى، قسمتهاى مرکزى استان يزد را از بخش غربى استان (چالهٔ ابرقو) جدا مىکند. اين ارتفاعات که همواره از برف و يخ پوشيده شدهاند، در ادامه حيات شهرهاى بزرگ يزد، تفت و مهريز نقش مهم و اساسى دارند. از ارتفاعات ديگر استان يزد، به کوه خرانق در مرکز استان يزد نيز مىتوان اشاره کرد.
جغرافياى تاريخى استان
سرزمين يزد، صاحب يکى از شکوهمندترين و درخشانترين ميراثهاى فرهنگ و تمدن کهن ادوار مختلف تاريخى ايران است. تاريخ سکونت انسان در اين خطه، از هزارهٔ سوم پيش از ميلاد فراتر رفته است، به طورى که در عهد پيشداديان، طايفههاى در حال کوچ از بلخ به پارس، اين سرزمين را يزدان ناميدند و از آن زمان به بعد، يزد محل عبادت شد. از مهمترين مراکز اسکان اوليه در اين سرزمين، به مهرپادين (مهريز)، فهرشان، پهره (فهرج)، خورميش، ارد (اردکان)، شواز، قلاع موبدان (ميبد)، طرنج، عقدا و اشکدز مىتوان اشاره کرد. شهر يزد به عنوان محلى پاک و مقدس در رأس همهٔ اين آبادىها قرار داشته است.
يزد به معناى پاک و مقدس و يزدگرد به معنى داده خدايى است. شهر يزد نيز به مفهوم شهر خدا و سرزمين مقدس است. در دورهٔ اسلامى، شهر يزد را دارالعباده مىناميدند. اهميت دينى شهر يزد تا پيش از اسلام به حدى بود که از اطراف و اکناف به ويژه در ايام بهار براى عبادت به اين مکان سفر مىکردند. يزد نگين کوير است و اولين بار نام آن در کنار اسم «چيترتخمه» يکى از همرزمان داريوش آورده شد. مورخان يونانى، شهر کهن و باستانى يزد را «ايساتيس» مىخواندند. بعدها بر ويرانههاى «ايساتيس»، «کثه» بهوجود آمد. اين شهر، هستهٔ اوليهٔ شهر کنونى و مرکز حکومتى و اقتصادى در قرون اسلامى بوده است. جغرافىدانان بعد از اسلام، نام يزد را همراه نام «کثه» ذکر کردهاند.
ابتدا ولايت يزد جزو «کورهٔ اصطخر» (استخر) مربوط به ايالت پارس بوده و بزرگترين ناحيهٔ اين کوره به حساب مىآمده است ...
بــانک جامع تــحــقــیــقـات رشتــه جغرافــــیـــا
تـوضـیـحــاتِ فـایــل :
- این فایل با فرمت word ( قابل ویرایش ) در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
- تعداد صفحات : 31
- قابل ارائه و مناسب بعنوان تحقیق کلاسی
کـلمـات کـلـیـدی : ,جغرافياي طبيعي و اقليم یزد, تحقیق در مورد جغرافياي طبيعي و اقليم یزد, دانلود تحقیق جغرافياي طبيعي و اقليم یزد, دانلود رایگان تحقیق جغرافياي طبيعي و اقليم یزد, پروژه جغرافياي طبيعي و اقليم یزد, مقاله جغرافياي طبيعي و اقليم یزد, مقاله در مورد جغرافيا