تحقیق بحران‌هاي سياسي و اجتماعي در تاريخ معاصر ايران

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته تاریخ (آموزش_و_پژوهش)

بخشی از متـنِ ایـن تـحقیـق :

مقدمه
بحران‌هاي سياسي و اجتماعي در تاريخ معاصر ايران، بويژه در دوران شكوهمند انقلاب اسلامي، موجب عنايت و اهتمام نويسندگان و تاريخ‌نگاران به اين خطه از خاك پهناور خاورميانه شده است. بررسي و تحليل شخصيت‌ها و احزاب سياسي و مذهبي مي‌‌تواند پايه و مبناي قضاوت و راهگشاي آرمان‌‌خواهي نسل‌هاي آينده اين مرز و بوم باشد.
نهضت آزادي ايران از جمله احزاب و گروه‌هايي است كه به دليل ادعاي درآميختن ارزش‌هاي اسلامي با مباني و فرهنگ غربي و شكل دادن به نوعي اصلاح‌طلبي شبه مذهبي در ايران، شايسته نقد و بررسي است. نهضت آزادي در حقيقت نمونه بارز و سردمدار گروه‌ها و سازمان‌هاي مذهبي است كه پس از كودتاي 28 مرداد 1332 ايجاد شدند. شكست فكري و سياسي جريان نهضت آزادي و انديشمندان و سياستمداران آن در برابر آرمان‌خواهي مردم مسلمان ايران‌ در انقلاب از عدم موفقيت اين انديشه و تفكر در ميان مؤمنان استوار و معتقدي است كه بار سنگين مشكلات و بحران‌هاي انقلاب را به دوش كشيده و با فداكاري و جانبازي و ايثار، بر اين نكته پاي فشردند كه ايران اسلامي رهاوردهاي فكري غرب را بر نمي‌تابد و از اصول و مباني اعتقادي خود عدول نمي‌كند.
نهضت آزادي ايران كه به منزله يك سازمان سياسي در مبارزه پارلمانتاريستي و مسالمت‌آميز با رژيم ستمشاهي مؤثر بود با ظهور و پيدايش انقلاب اسلامي، رشته‌‌هاي قدرت سياسي كشور را در قالب دولت موقت به دست گرفت، اما ناتواني در ساماندهي كشور در شرايط انقلابي، تساهل در برابر غرب و آرمان‌هاي اسلامي مردم ايران و نبود نگاه انقلابي كه مقتضاي يك حكومت انقلابي بود، باعث شد به انزواي سياسي كشيده شود و از صحنه سياست ايران به كناري بنشيند.
مرحوم مهندس بازرگان، به عنوان بنيانگذار اصلي نهضت آزادي كه خدماتي در راه آگاهي و بيداري سياسي مردم ايران انجام داد، نا‌خواسته عامل اجراي انديشه‌ها و افكاري شد كه براي تغيير هويت اسلامي انقلاب ايران تلاش مي‌كرد. تلاش او در راه اثبات دين از راه علوم تجربي و در آميختن اصول و آرمان‌هاي مذهبي با تكنولوژي نوين غربي و انديشه‌هاي «اومانيستي» و «ليبراليستي» هر چند كه به انگيزه اثبات حقانيت دين صورت مي‌گرفت، اما در عمل به ابزاري براي هويت‌زدايي انقلاب اسلامي مبدل شد. نقد اين جريان به نوعي نقد قديمي‌‌‌ترين جريان سكولار در تحولات سياسي ـ اجتماعي دوران معاصر است كه با پيروزي انديشه جمهوري اسلامي، برنامه‌هاي سياسي و فرهنگي آنها در ايجاد دگرگوني در نظام شاهنشاهي، رنگ باخت و از صحنه اثر‌گذاري بر انديشه‌هاي اجتماعي دوران معاصر خارج گرديد.
در اين مقاله تلاش خواهيم كرد مهم‌ترين سرفصل‌هاي نحوه شكل‌گيري نهضت آزادي، مواضع آنها در مقابل انقلاب اسلامي و ضعف تئوريك اين جريان را در فهم انقلاب اسلامي در سه فصل تجزيه و تحليل كنيم. بي‌ترديد تبيين اين جريان‌ها با توجه به ارتزاقي كه از دو مفهوم بنيادين در تحولات سياسي اجتماعي ايران معاصر يعني دين و مليت مي‌كند در فهم تحولات اين دوره و مصائب گذشته بر ملت ايران جايگاه ويژه‌اي دارد. نگارنده مدعي است كه پژوهش حاضر بي‌نقص و كامل است. اميدواريم اين بحث مقدمه‌اي براي تحليل بنيادين چنين جريان‌هايي در تحولات معاصر ايران باشد ...

 بانک تحقیقات تاریخ - ادبیات - فلسفه

تـوضـیـحــاتِ فـایــل :

- این فایل با فرمت word ( قابل ویرایش ) در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

- تعداد صفحات : 27
- قابل ارائه و مناسب بعنوان تحقیق کلاسی

- جهت دانـلـود این تحقیق به انتهای صفحه مراجعه کنید.  

کلمات کلیدی : ,بحران‌هاي سياسي و اجتماعي در تاريخ معاصر ايران, تحقیق در مورد بحران‌هاي سياسي و اجتماعي در تاريخ معاصر ايران, دانلود تحقیق بحران‌هاي سياسي و اجتماعي در تاريخ معاصر ايران, دانلود رایگان تحقیق بحران‌هاي سياسي و اجتماعي در تاريخ معاصر ايران, پروژه بحران‌هاي سياسي و اجتماعي در تاريخ معاصر ايران, مقاله بحران‌هاي سياسي و اجتماعي در تاريخ معاصر ايران, مقاله در مورد بحران‌هاي سياسي و اجتماعي در تاريخ معاصر ايران, پروژه در مورد بحران‌هاي سياسي و اجتماعي در تاريخ معاصر ايران, پایان نامه بحران‌هاي سياسي و اجتماعي در تاريخ معاصر ايران, تحقیق آماده در مورد بحران‌هاي سياسي و اجتماعي در تاريخ معاصر ايران, رایگان , word , ورد, پاورپوینت , pdf, تاریخ , تحقیق آماده تاریخ در مورد بحران‌هاي سياسي و اجتماعي در تاريخ معاصر ايران

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته تاریخ (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 3854 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: word

تعداد صفحات: 27

حجم فایل:16 کیلوبایت

 قیمت: 35,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل