تحقیق گسلههاي كپه داغ
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته جغرافیا (آموزش_و_پژوهش)
بخشی از متـنِ ایـن تـحقیـق :
نفوذپذيري نسبي سازندها و واحدهاي زمينشناسي
در بررسي سازندها و واحدهاي زمينشناسي رسوبي از ديدگاه نفوذپذيري نسبي و قابليت ذخيره آبهاي زيرزميني به طور كلي دو فاكتور مهم بايد در نظر گرفته شود:
1- نفوذپذيري اوليه و آرايش ذرات متشكله سنگها و همچنين فرآيندهاي بعدي از قبيل سيماني شدن و دياژنز كه در ايجاد حفرات و فضاهاي منفصل و متصل بين ذرات سنگ از اهميت زيادي برخوردار ميباشد.
2- فعاليت تكتونيكي و اثرات گسلها و جوينتها در ميزان نفوذپذيري و تراوايي سازندها و واحدهاي زمينشناسي نيز قابل توجه ميباشد كه سبب ايجاد تخلخل ثانويه ميگردد.
ويژگيهاي هيدروديناميكي سازندها و واحدهاي زمينشناسي توسط عوامل مختلفي از قبيل جنس سنگ، ساخت، بافت، كيفيت پيوستگي اجزاي متشكله، ميزان سختشدگي، ميزان نفوذپذيري و تخلخل، ضريب انتقال، ضخامت آن، نحوه رخنمون و گسترش آنها، خصوصيات لايهبندي، ميزان شكستگيها و گسيختگيها، نوع اقليم و بالاخره خصوصيات فيزيوگرافي كنترل ميشود. مجموعه اين عوامل و پارامترها است كه رفتار هيدروديناميكي سازندها و واحدهاي زمينشناسي را تحت تأثير قرار ميدهد.
جهت بررسي دقيق خصوصيات هيدروديناميكي سازندها و واحدهاي سنگي حوضه آبريز انجام عمليات و آزمايشات خاص ضروري ميباشد. ولي در اين جا با بررسيهاي مقايسهاي و نسبي، رفتار هيدروديناميك سازندها و واحدهاي زمينشناسي ارزيابي ميگردد. بر اين اساس سازندها و واحدهاي زمينشناسي در اين حوضه آبريز در 5 رده به شرح زير تقسيمبندي ميگردد:
4-1- واحد بانفوذپذيري نسبي خيلي زياد (بسيار تراوا)
اين واحد در برگيرنده نهشتههاي دانه درشت و منفصل آبرفتي عهد حاضر (آبرفتهاي جوان ) واقع در بستر آبراههها، مسيلهاي اصلي و رودخانهها ميباشد. عمده اجزاي اين آبرفتها قطعات درشت دانه سنگي است كه در نتيجه فرسايش و خردشدگي سازندها و واحدهاي سنگي و سخت منطقه حاصل شده است.
4-2- سازندها و واحدهاي با نفوذپذيري نسبي زياد (تراوا)
سازندها وواحدهاي زمينشناسي اين رده بيشترين وسعت حوضه آبريز را پوشش ميدهد. نفوذپذيري زياد سازندهاي سخت مربوط به آهكهاي تيرگان با سيستم درزه و شكستگي ميباشد. رخنمون و گسترش اين آهك ايجاد شده است كه در جذب و هدايت آب نقش دارد. لازم به توضيح است كه آهكهاي تيرگان جز آن دسته از سنگها ميباشد كه در حالت بكر و دست نخورده ناتراوا است، ولي عمدتا دخالت فرآيندهاي فرسايشي انحلالي ناشي از آبهاي نفوذي در راستاي فرآيندهاي تكتونيكي از قبيل سيستمهاي درزه و شكستگي و يا زونهاي خرد شده گسل و قرارگيري در مراكز ناوديسها و يا تاقديسها و خردشدگي ناشي از اين فشارها به شدت نفوذپذيري آنها را متحول نموده است به حدي كه اكنون در رده سنگهاي با نفوذپذيري نسبي زياد و يا تراوا قرار ميگيرد.
بررسي طرح و الگوي سيستم آبراهههاي موجود در محدوده گسترش اين آهكها و نيز روند فرسايشهاي هيدروديناميكي، مبين توسعه كم و تراكم پايين اين سيستمها بر روي رخنمون آهكها ميباشد كه اين امر خود حاكي از وجود نفوذپذيري نسبي زياد آنها است. به طوري كه اين آهكها عليرغم برخورداري از شيبهاي تند و نيز وجود پرتگاهها از استعداد سيلخيزي و رسوبزدايي نسبتا كمي برخوردار است.
نفوذپذيري نسبتا زياد واحدهاي آبرفتي حوضه آبريز نيز مربوط به آبرفتهاي كواترنري (Q , Qt) است.
4-3- سازندها و واحدهاي با نفوذپذيري نسبي متوسط (نيمه تراوا)
اين سازندها و واحدهاي زمينشناسي شامل سازندهاي چهلكمان، كلات، نيزار، آب دراز و آتامير و واحد QP1 است كه در مجموع داراي نفوذپذيري نسبي متوسطي ميباشد. از طرفي برخي سازندها به طور موضعي به سبب وجود درزه و شكاف فراوان داراي نفوذپذيري نسبتا زياد ميباشد. لازم به توضيح است كه در برخي موارد نيز به علت ليتولوژي شيل و مارن كه به صورت متناوب در ميان ليتولوژيهاي سخت و با نفوذپذيري بالا قرار دارد سبب كاهش نفوذپذيري آنها شده است. بنابراين سازندها و واحد زمينشناسي فوقالذكر در مجموع داراي نفوذپذيري نسبي متوسط يا نيمهتراوا ميباشد ...
بــانک جامع تــحــقــیــقـات رشتــه جغرافــــیـــا
تـوضـیـحــاتِ فـایــل :
- این فایل با فرمت word ( قابل ویرایش ) در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
- تعداد صفحات : 52
- قابل ارائه و مناسب بعنوان تحقیق کلاسی
کـلمـات کـلـیـدی : ,گسلههاي كپه داغ, تحقیق در مورد گسلههاي كپه داغ, دانلود تحقیق گسلههاي كپه داغ, دانلود رایگان تحقیق گسلههاي كپه داغ, پروژه گسلههاي كپه داغ, مقاله گسلههاي كپه داغ, مقاله در مورد گسلههاي كپه داغ, پروژه در مورد گسلههاي كپه داغ, پایان نام