تحقیق علل فوبي ( هراس ) خاص
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته روانشناسی و مشاوره (آموزش_و_پژوهش)
بخشی از متن اصلی :
فهرست مطالب
مقدمه
تعريف فوبيا
بررسي منابع فارسي
همهگيري شناسي
سبب شناسي
1- ديدگاه زيست شناختي
2- ديدگاه روانپويايي
3-ديدگاه رفتارگرايي
تشخيص
ملاكهاي تشخيصي DSM-IV براي فوبي خاص
ويژگيهاي باليني
درمان
1- ديدگاه زيست شناسي
2- ديدگاه روانپويايي
3- ديدگاه رفتارگرايي
4- ساير روشهاي درماني
مقالات اينترنتي
حقايقي دربارة فوبيا
فوبيها (عجيب اما ساده )
منابع فارسي ـ منابع انگليسي
مقدمه:
بشر در مسير تكامل براي مقابله و تسلط برآن به ابزارهاي قاطعي مجهز شده است كه هر يك براي بقاي او اهميت بسياري داشتهاند. زماني كه اين ويژگيها را بررسي مي كنيم، حياتي بودن بعضي از آنها عجيب به نظر ميرسد زيرا كه احساس ناشي از آنها چندان خوشايند نيست و با پيش فرض نه چندان صحيح ما كه « هر چه خوشايندتر است اهميت بيشتري در بقاي ما دارد» جور در نميآيد. احساسهايي چون درد بيماري و حتي ترس از جملة اين ويژگيهاي ناخوشايند اما بسيار حياتي ميباشند. و قطعاً در گونه ما كساني كه فاقد يكي از اين ويژگيها بودهاند، از بين رفتهاند.
همانطور كه گفته شد ترس، از اين ويژگيهاي حياتي است و بشر به كمك آن از خطرات زيانبار محيط اجتناب نموده بقاي خويش را حفظ نموده است.
« در سال 1872 داروين متوجه شد كه انسان و حيوانات، هيچان را با حالتهاي مختلف نشان ميدهند، به عقيدة او، اين حالت پديدهاي عالگمير ميباشد و در تمام فرهنگها يكسان است.» زماني كه فوبي را به عنوان يك ترس تعريف مي نماييم به آن اهميت بقايي ميبخشيم اما معتقديم اين ويژگي به انحراف كشيده شده است. زيرا در ادامة تعريف ميآوريم كه اين ترس، شديد، غير منطقي و غير طبيعي است و مانع از انجام فرآيندهاي حياتي ديگر در فرد ميشود، كه اين برخلاف جهت بقا ميباشد.
بنابراين شناخت و در نتيجه درمان فوبي كه يكي از شايعترين اختلالات اضطرابي است، با اهميت جلوه مينمايد.
در اين پژوهش كوتاه كوشش شده كه نگاهي هر چند اجمالي به اختلال فوبي و بويژه فوبي ـ خاص انداخته شود. بنابراين ابتدا از تعريف فوبي و مفاهيم وابسته آغاز شده تا خواننده براي ورود به بحث، آشنايي پايهاي كسب نمايد. آنگاه به سراغ منابع فارسي كه اين اختلال را دقيقتر مورد بررسي قرار دادهاند، ميرويم.
این فایل به همراه چکیده ، فهرست مطالب ، متن اصلی و منابع تحقیق با فرمت word ( قابل ویرایش ) در اختیار شما قرار
میگیرد.
تعداد صفحات : 47