بررسي تاثير پدر و مادر بر اخلاق كودكان
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته روانشناسی و مشاوره (آموزش_و_پژوهش)
بخشی از متن اصلی :
فهرست مطالب
فصل اول : چارچوب پژوهش
1. 1- چکيده
1. 2- مقدمه
1. 3- بيان مسأله
1. 4- اهميت موضوع
1. 5- هدف پژوهش
1. 6- فرضيههاي پژوهش
1. 7- تعريف عملياتي متغيرهاي پژوهش
فصل دوم : پيشينهي تحقيق
2. 1- مقدمه
2. 2- تعريف خلق و خوي
2. 3- پيشينهي نظري
2. 4- مؤلفههاي خلق و خوي
2. 5- انواع خلق و خو
2. 6- ارزيابي خصوصيات خلقي در کودکان نوپا
2. 7- عوامل مؤثر در خلق و خو
2. 7. 1- عوامل ژنتيکي
2. 7. 2- عوامل محيطي
2. 7. 2. 1- خانواده
2. 7. 2. 2- مراحل دلبستگي از ديدگاه بولبي
2. 7. 2. 3- انواع دلبستگي
2. 7. 3- شيوههاي فرزند پروري
2. 7. 3. 1- انواع شيوههاي فرزند پروري
2. 7. 4- اصول انضباطي
2. 8- اختلالات و مشکلات خلقي در کودکان نوپا
2. 9- محروميت عاطفي و اثرات نگهداري کودکان در مؤسسات شبانهروزي
فصل سوم : روش تحقيق
3. 1- مقدمه
3. 2- جامعهي آماري
3. 3- نمونه و روش نمونهگيري
3. 4- ابزار پژوهش
3. 5- روش گردآوري دادهها
3. 6- نوع پژوهش
3. 7- روش آماري
فصل چهارم: يافتههاي پژوهش
4. 1- مقدمه
تجزيه و تحلي نمرات ميانگين و انحراف استاندارد متغيرهاي
خلق و خو در دو گروه عادي و بهزيستي
تجزيه و تحليل نمرات متغير خلق و خوي منفي در دو گروه
تجزيه و تحليل نمرات متغير شدت ابراز احساسات
تجزيه و تحليل نمرات متغير غريبگي کردن
فصل پنجم :بحث و نتيجهگيري
بحث و نتيجهگيري فرضيهي دوم پژوهش
بحث و نتيجهگيري فرضيهي سوم پژوهش
بحث و نتيجهگيري فرضيهي چهارم پژوهش
بحث و نتيجهگيري فرضيهي پنجم پژوهش
5. 7- محدوديتهاي پژوهش
5. 8- پيشنهادهاي پژوهشي
5. 9- پيشنهادهاي اجرايي
پرسشنامهي ارزيابي تصويري خلق و خو
منابع فارسي
منابع انگليسي
چکيده
هدف از انجام اين پژوهش مقايسهي خلق و خوي کودکان نوپا در شيرخوارگاههاي مراکز بهزيستي با کودکان نوپاي همسال در شرايط عادي بوده است. در اين پژوهش سعي کرديم خلق و خوي کودکان نوپا در گروه را از لحاظ چهار مؤلفهي خلق و خو شامل: خلق و خوي منفي، کندي سازگاري با تغييرات، شدت ابزار احساسات و غريبگي کردن را با هم مقايسه کنيم.
جامعهي آماري در اين پژوهش، شامل 30 کودک نوپا در شيرخوارگاههاي مراکز بهزيستي و 30 کودک نوپاي همسال که در شرايط عادي رشد و پرورش مي يابند، ميباشد. که ما براي دسترسي به آنها، اين کودکان را به صورت تصادفي از سه مهد کودک در شمال، جنوب غرب و شرق تهران انتخاب کرديم.
وسيلهي اندازهگيري، آزمون ارزيابي تصويري خلق و خوي، کلارک استورات، فتيز پاتريک و گلدبرگ ميباشد. اين آزمون که براي اندازهگيري دشواري خلق و خوي کودکان نوپا در سال 2000 ميلادي ساخته شده است، خلق و خوي کودکان نوپا را از لحاظ، منفي بودن، کندي سازگاري با تغييرات، شدت ابراز احساسات و غريبگي کردن مورد ارزيابي قرار ميدهد. که براي ارزيابي ميزان پايايي و اعتبار آزمون در ايران، ابتدا آن را بر روي نمونهاي 50 نفري از کودکان نوپاي عادي که از سه مهد کودک در شمال، جنوب غرب و شرق تهران به طور تصادفي انتخاب شده بودند اجرا کرديم که ميزان اعتبار آزمون 93% درصد بدست آمد که نشان ميدهد، آزمون از اعتبار بالايي برخوردار است.
براي گردآوري دادهها، پرسشنامهي ارزيابي تصويري خلق و خو را بين مادران 30 کودک نوپا در شرايط عادي رشد و پرورش مييابند توزيع کرديم و از آنها خواستيم با ديدن هر موقعيت، گزينهي پاسخ را که به صورت تصويري طراحي شده است را علامت بزنند. سپس پرسشنامه بين مربيان 30 کودک نوپا در شيرخوارگاههاي مراکز بهزيستي توزيع و اطلاعات لازم گردآوري شد. اطلاعات بدست آمده با استفاده از شيوههاي آمار توصيفي دستهبندي و خلاصه شد و ميانگين و انحراف استاندارد آنها محاسبه گرديد و در قسمت آمار استنباطي براي بررسي تفاوت گروهها از لحاظ چند متغير به طور همزمان از تحليل واريانس چند متغيري (MANOVA) استفاده شد.
يافتههاي پژوهش نشان داد که دو گروه کودکان نوپا در شيرخوارگاههاي مراکز بهزيستي و کودکان نوپا در شرايط عادي از لحاظ سر مؤلفهي خلق و خوي منفي، شدت ابراز احساسات و غريبگي کردن با هم تفاوت معناداري دارند ولي از لحاظ کندي سازگاري با تغييرات تفاوت معناداري بدست نيامد. در خلق و خوي منفي کودکان نوپا در شيرخوارگاهها در مقايسه با گروه همسالانشان خلق و خوي منفي بيشتري داشتند. در زمينهي شدت ابراز احساسات نيز نسبت به گروه کودکان نوپا در شرايط عادي احساساتشان و با شدت بيشتري ابراز ميکردند ولي در متغير غريبگي کردن نتايج نشان داد که کودکان نوپا در شرايط عادي نسبت به گروه کودکان نوپا در شيرخوارگاهها در حضور افراد ناآشنا بيشتر غريبگي ميکنند.
از لحظهي انعقاد نطفه و در طول زندگي که ميتواند 60، 70، 80 يا 100 سال طول بکشد، انسان به تدريج دورههاي مختلفي از شبه جنيني، نوزادي، نوبادگي، کودکي، نوجواني، بزرگسالي، ميانسالي و پيري را طي ميکند و در طي اين دوران تغييرات زيادي در انسان به وجود ميآيد . اين تغييرات زمينههاي زيادي را در بر ميگيرد مانند تغييرات جسمي، شناختي و رواني – اجتماعي (وندرزندن ،ترجمه گنجي،1385) .
براي بررسي و درک متغيرهاي فردي مختلف موجود ميان افراد در دوران نوجواني و بزرگسالي، تاکنون تحقيقات زيادي صورت گرفته است هدف از انجام اين تحقيقات، شناخت و درک اثرات خلق و خو، خودباوري، خويشتنداري، عزت نفس و ... در ارتباط با شماري از رويدادهاي اجتماعي نظير رفتارهاي پر خطر، سوءاستفادهها و بدرفتاري، افسردگي، خود کشي، خشونت و بزهکاري ميباشد . شواهد متعددي نشان ميدهد که خصوصيات فردي باشد در طي دوران نوجواني و بزرگسالي تغيير ميکنند . از آنجاييکه، اساس و پايه ي تواناييهاي اجتماعي و فردي و خصوصيات فردي در دوره ي نوزادي و نوپايي شکل ميگيرد، بنابراين محققان بهترين زمان را براي بررسي و مطالعه خصوصيات فردي و اجتماعي، اوايل دوره ي رشد مخصوصاً دوران نوباوگي ميدانند (هوک ، کلوير - ماوس ،2002) . نوباوگي و نوپايي به دو سال اول زندگي گفته ميشود که يکي از پرجنب و جوش ترين دوران رشد است . قد کودکان نوپا در پايان سال اول 50 درصد و در دو سالگي 75 درصد بيشتر از زمان تولد است .
وزن نيز افزايش قابل ملاحظه اي نشان ميدهد . در 5 ماهگي وزن نسبت به زمان تولد، 2 برابر، در يک سالگي، سه برابر و در دو سالگي، سه برابر و در دو سالگي، چهار برابر شده است . کودکان نوپا به جاي افزايش منظم به صورت جهشهاي کوچک رشد ميکنند . در سر تاسر دوره ي نوبادگي مغز با سرعت حيرت انگيزي به رشد خود ادامه ميدهد. توليد انبوه سيناپسها در مغز ميتواند علت جهشهاي رشد مغز در 2 سال اول زندگي باشد . شواهد تأکيد ميکنند که، چند سال اول زندگي، دوراني است که مغز خيلي شبيه اسفنج است، زيرا يادگيري مهارتهاي جديد، سريع و چشمگير است (برک ،2001).
این فایل به همراه چکیده ، فهرست مطالب ، متن اصلی و منابع تحقیق با فرمت word ( قابل ویرایش ) در اختیار شما قرار
میگیرد.
تعداد صفحات : 81