آرامش به جاي استرس امتحان
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته روانشناسی و مشاوره (آموزش_و_پژوهش)
بخشی از متن اصلی :
آرامش به جاي استرس امتحان
خردادماه را همه با نام امتحانات و دانشآموزان ميشناسند. ماهي كه كسب نتايج يك سال تلاش در عرصه تعليم و تربيت است و برخي از دانشآموزان همواره خرداد را با استرس امتحان و نتايج پاياني سال سپري ميكنند.
اضطراب و دلهره پيش از امتحان مسئله جديدي نيست و تقريبا نميتوان براي از بين بردن نگرانيهاي قبل از امتحانات پايان سال راه حلي پيدا كرد اما ميتوان با تدابير خاصي اين استرس را كم كرد. كارشناسان معتقدند كه مثلث والدين، دانشآموز و معلمان و مسئولان برگزاري امتحانات نقش موثري دارند كه هر يك بايد به خوبي نقش خود را ايفا كنند. پافشاري خانوادهها براي كسب نمرهاي بيش از توان دانشآموزان تعادل ذهني آنها را به هم ميريزد. محيط خانواده و مدرسه نبايد ارزشگذاري دانشآموز از طريق نمره را به دانشآموز القا كند. برخي از معلمان كسب نمره متوسط توسط دانشآموزي را كه با علاقه درس ميخواند بسيار ارزشمندتر از نمرات عالي دانشآموزي ميدانند كه از ترس توبيخ شدن در مدرسه و خانه تلاش كند. بايد فرهنگ ارجح بودن يادگيري بر كسب نمره در مدارس و خانوادهها نهادينه شود.
آمادگي جسمي دانشآموز براي شركت در جلسه امتحان به اندازه آمادگي روحي او اهميت دارد. گرسنگي، خوردن غذاهاي سنگين و حتي پوشيدن لباسهايي كه نتواند دانشآموز را در مقابل سرما يا گرماي محل امتحان حفظ كند نيز در كاهش توان تحليل علمي و به هم ريختن قواي ذهني و افزايش استرس او در جلسه امتحان موثر است.
استرس افراد به طور معمول داراي منشا مشخصي است اما اضطراب، منبع مشخصي ندارد و در موقعيت امتحان دانشآموزان عباراتي مانند «نميدانم چرا دلم آشوب است»، «ميترسم همه چيز يادم برود» و... را بر زبان ميآورند در نظام آموزشي حافظه مدار كشور ما دانشآموزان بر دانستههاي خود تسلطي ندارند و اين در حالي است كه در بيشتر موارد امتحاني بر حفظيات آنان تاكيد ميشود و اين امر عدم تسلط آنان را به دنبال دارد.
این فایل به همراه چکیده ، متن اصلی تحقیق با فرمت word ( قابل ویرایش ) در اختیار شما قرار میگیرد.
تعداد صفحات :16