فایل بررسی نتایج عمل جراحی TUR-B تومور مثانه در بیماران بستری شده بیمارستان
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته پزشکی (آموزش_و_پژوهش)
این پایان نامه در قالب فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد.
مقدمه:كانسر مثانه دومين بدخيمي شايع ارولوژيك و چهارمين علت مرگ ناشي از كانسر مي باشد . با توجه به شیوع بالا ومیزان بالای عود تومور واز آنجایی که در کشور ما آمار و اطلاعات جامع درباره ی شیوع کانسر مثانه و عود بیماری وجود ندارد, در این مطالعه به بررسی این موضوع پرداختیم.
روش اجرا: در این مطالعه ی گذشته نگر، پرونده 233بیمار با تشخیص کانسر مثانه که طی سالهای 1384 تا تیرماه 1390در بیمارستان کامکار بستری شده بودند مورد بررسی قرار گرفت. بیماران تحت درمان ها ي مختلف ازجمله T.U.R ،ایمونوتراپی، کموتراپی و جراحي قرار گرفته بودند.در این مطالعه بیماران ازلحاظ سن، جنس ، مصرف سيگار ، علائم باليني و میزان عود بعد از درمان مورد ارزيابي قرار گرفتند.
نتايج : از 233 مورد بيمار دارای تومور مثانه، 84% مرد و 16% زن بودند. همچنین فراوانی مصرف سیگار در اقایان 74%و در خانمها 34% است؛ میانگین سنی جمعیت مبتلا63.87 سال می باشد(حداقل 19 سال و حداکثر 98 سال). شایع ترین علامت بیماری نیز هماچوری می باشد. همچنین میزان عود کلی بیماری 61.9% بوده است، در بین کسانی که BCG شده اند این میزان 73.6% می باشدو در بین کسانی که تحت کموتراپی بعد از TUR قرارگرفته اند، میزان عود 75% بوده است.
بحث و نتيجه گيري: شيوع تومورهاي مثانه در مردان بیش از زنان بود. ضمن اينكه سن شيوع نيز پايين تراز گزارش هاي موجود مي باشد . 74% مردان مبتلا سيگاري بودند كه اين يك رقم وهمچنین میزان عود بیماری بیش از مقادیر گزارش های جهانی است از این رو مستلزم توجه بیشتر پزشکان به اثربخشی درمان و همچنین توجه بیشتر بیماران به پیگیری مناسب بیماری،می باشد.
تومور مثانه دومین تومور شایع دستگاه ادراری- تناسلی می باشد . بیماران مبتلا به کانسر مثانه با متوسط سنی 65 سال به طور معمول با gross hematuria مراجعه می کنند. کانسر مثانه در بیماران مسن تر با کانسر پروستات همراهی دارد. میزان شیوع این بیماری بالا است به طوری که شیوع سالانه آن در ایالات متحده 60000 نفر و مرگ و میر سالانه ی آن 13000 نفر می باشد، همچنین در طی مطالعات انجام شده میزان عود و پیشرفت بیماری را بالا بیان کرده اند.
انتخاب روش مناسب درمان این بیماری به stage و grade بیماری بستگی دارد. روش TUR-B به عنوان اولین روش درمانی در این بیماران به حساب می آید و کموتراپی و یا ایمونوتراپی داخل مثانه ای (Intravesicle) نیز به عنوان روش مکمل استفاده می شود.
در طی مطالعات انجام شده در زمینه ی شیوع و عود و پیشرفت کانسر مثانه، میزان عود بیماری بعد از درمان TUR-B در مقایسه با حالتی که از درمان مکملی Intravesicle بعد از TUR-B استفاده می شود، بیشتر می باشد که این میزان افزایش، درباره ی پیشرفت بیماری هم صدق می کند.
از آنجاییکه در کشور ما آمار و اطلاعات جامع درباره ی شیوع کانسر مثانه و عود و پیشرفت بیماری بعد از درمان وجود ندارد، بر همین اساس با توجه به شیوع بالا و همچنین سهولت تشخیص و درمان این بیماران و با توجه به میزان بالای عود تومور، برآن شدیم که مطالعه ای روی بیمارانی که با تشخیص کنسر مثانه طی سالهای 1384 تا تیرماه 1390 در بیمارستان کامکار بستری شده اند؛ از جهت بررسی میزان عود انجام دهیم.
در این طرح اطلاعات بیماران بستری شده که تحت عمل جراحی TUR-B (Transurethral ressection of bladder tumor ) قرار گرفته اند جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفت. این اطلاعات شامل: سن، جنس، علائم بالینی، اندازه ای تومور، stage وتومور می باشد. با توجه به نتایج حاصل از بررسی پرونده ها، follow up بیماران نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
هدف اصلي طرح:
- بررسی میزان تاثیر درمان TUR-B روی بیماران با تومور مثانه
هدف فرعي طرح:
- تعیین توزیع سنی بیماران مبتلا به سرطان مثانه
- تعیین میزان عود تومور مثانه پس از TUR-B
- تعیین شیوع علائم در بیماران مراجعه کننده با تومور مثانه
- بررسی شیوع جنسی در مبتلایان به کانسر مثانه
- بررسی میزان عود پس از درمان BCG در بیماران مبتلا به کانسر مثانه
- بررسی میزان بهبودی با داروهای شیمی درمانی در عود بعد از TUR-B در بیماران مبتلا به کانسر مثانه