قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته کشاورزی و محیط زیست (آموزش_و_پژوهش)
قارچ گانودرما (رِیشی یا جانافزا) نوعی قارچ است که در مناطق گرم و مرطوب آسیا میروید. این قارچ هزاران سال است که عضو ثابت طب شرقی است.
با اینکه بیشتر افراد این قارچ را بهشکل تازه مصرف میکنند، ولی مصرف اَشکال دیگر آن به شکل پودر یا عصارهٔ محتوی مولکولهای خاص نیز رایج است. این قارچ ۴۰۰ جزء زیستفعال دارد که خواصش از آنها نشئت میگیرد. تأثیر مصرف اَشکال مختلف قارچ گانودرما در مطالعات مختلف انسانی و جانوری مورد بررسی قرار گرفته است. برخی از خواص این قارچ در این مطالعات مشخص شدهاند و برای اثبات قطعی برخی دیگر از خواص آن به مطالعات بیشتری نیاز است.
. تقویت دستگاه ایمنی
یکی از مهمترین خواص قارچ گانودرما، تقویت دستگاه ایمنی است. درحالیکه برخی جزئیات هنوز قطعی نیستند، مطالعات درونکشتگاهی نشان میدهند که قارچ گانودرما میتواند بر ژنهای گلبولهای سفید خون تأثیر بگذارد. گلبولهای سفید خون نقش مهمی در دستگاه ایمنی برعهده دارند. علاوه بر این برخی مطالعات نشان دادهاند که برخی از اشکال قارچ گانودرما ممکن است مسیر التهاب را در گلبولهای سفید خون تغییر بدهد.
تحقیقات در بیماران سرطانی نشان داده که برخی مولکولهای یافتشده در قارچ گانودرما میتوانند فعالیت یک نوع از گلبولهای سفید به نام «سلولهای کُشندهٔ طبیعی» را افزایش بدهند. این سلولها میتوانند با عفونتها و سرطانها در بدن بجنگند.
یک مطالعهٔ دیگر نشان داده قارچ گانودرما میتواند تعداد برخی از انواع گلبولهای سفید خون (لنفوسیتها) را در مبتلایان به سرطان رودهٔ بزرگ افزایش بدهد.
بیشتر خواص قارچ گانودرما در افرادی مشاهده شده که به بیماری مبتلا هستند. بااینحال برخی شواهد از خواص این قارچ برای افراد سالم نیز حکایت دارد.
در یک مطالعه این قارچ توانست عملکرد لنفوسیتها را در مبارزه با عفونتها و سرطانها در ورزشکارانی که در معرض شرایط استرسزا هستند، بهبود بدهد.
قارچ گانودرما محتوی ترکیبات آلی است که تأثیرشان در تقویت سلولهای دستگاه ایمنی و افزایش سلامت دستگاه ایمنی به اثبات رسیده است.
همچنین این قارچ توانست رشد ۵ قارچ بیماریزای مختلف را تا ۵۸٪ کاهش بدهد. مصرف قارچ گانودرما همراه با آنتیبیوتیکها توانست فعالیت ضدمیکروبی آنتیبیوتیکها را افزایش بدهد.
عصارهٔ قارچ گانودرما میتواند زمان بهبود زخمها را بهطور چشمگیری کاهش بدهد. همچنین عصارهٔ قارچ گانودرما فعالیت ضدمالاریایی دارد و همزمان میتواند از بروز آسیب به کبد جلوگیری کند.
................