بررسی تاثیر عوامل اقتصادی- اجتماعی بر شیوع اگزما در کودکان سنین 6-7 و 13-14 سال شهر تهران

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته پزشکی (آموزش_و_پژوهش)

این پایان نامه در قالب فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد.


اهداف: افزایش و اختلافات جهانی موجود در شیوع اگزما و سایر بیماری های آلرژیک می تواند نشان دهنده تاثیر عوامل محیطی از جمله شرایط اقتصلادی - اجتماعی بر این بیماری ها باشد. در این مطالعه به بررسی ارتباط میان علایم اگزما و شرایط اقتصادی- اجتماعی پرداخته شد.

روش کار: در این مطالعه، در ابتدا پرسشنامه مطالعات بین المللی آسم و آلرژی در کودکان ترجمه و معتبر گردید سپس از آن به منظور تعیین شیوع و شدت علایم بیماری در میان 1904 دانش آموز 6 - 7 و 13 - 14 ساله در مناطق مختلف تهران استفاده شد.

نتایج: شیوع اگزما در سال گذشته 7.1 % در کودکان و 9.5 % در نوجوانان و میزان مراجعه به متخصص، مصرف دارو، ماندگاری علایم، غیبت از مدرسه و اختلال در خواب در بیماران به ترتیب 55.3 %،  64.7%،  38.4%، 5.2% و 24.1% بود. ریسک فاکتورهای مرتبط با این بیماری سابقه ی ابتلا به آسم و رینیت ، سابقه ی خانوادگی بیماری های آلرژیک، نگهداری حیوان اهلی در یک سال گذشته و درآمد خانوادگی بالا بودند.

نتیجه گیری نهایی: شیوع بیماری اگزما در مقایسه با مطالعات قبلی افزایش یافته است و شرایط اقتصادی- اجتماعی به طور معناداری با شیوع این بیماری در ارتباط است.

شیوع بیماری های آلرژیک از جمله آسم، رینیت و اگزما در دو دهه گذشته، هم در کشورهای پیشرفته و هم در کشورهای در حال پیشرفت به طور چشمگیری در حال افزایش است. این افزایش مشکلات فراوانی را خصوصا بر کودکان تحمیل می نماید. با این وجود، حتی در جهان پیشرفته، خدمت رسانی به بیماران مبتلا به بیماری های آلرژیک بسیار نامطلوب بوده و کشورهای بسیار کمی دارای خدمات مناسب در این زمینه می باشند. به دلیل این افزایش شیوع و تحمیل بار اقتصادی بر بیماران و جامعه، آلرژی می بایست به عنوان یک مشکل بزرگ در نظر گرفته شود. یکی از راهکارهای خوب در این  زمینه، یافتن علل و پیشگیری از علایم و پیشرفت بیماری به جای تکیه بر مصرف دارو و فرونشاندن علایم است (1).

در این مطالعه به بررسی وضعیت بیماری اگزما و توصیف عوامل همراه با آن پرداخته شد تا با بالا بردن سطح آگاهی خانواده ها و دانش آموزان در شناخت این بیماری و عوامل پیشگیری کننده از آن و اجتناب از عوامل تشدید کننده، بتوان در جهت پیشگیری از صرف وقت و هزینه و نگرانی بیمار و خانواده اش گامی هر چند کوچک برداشت.

-1. بیان مساله

اگزما یا درماتیت اتوپیک شایع ترین بیماری التهابی پوستی عودکننده در کودکان  است که شیوع آن به طور جهانی در حال افزایش می باشد و مشکلات بسیاری برای بیماران، خانواده آن ها و جامعه به وجود می آورد. با وجود اینکه این بیماری تهدیدکننده حیات نیست، تاثیر مهمی بر کیفیت زندگی می گذارد. خارش مدام پوست سبب آسیب پوست، عفونت های باکتریایی ثانویه ومحرومیت از خواب در بیمار و والدین و ضررهای اقتصادی می گردد. سایر بیماری های آلرژیک مانند آسم و رینیت معمولا بعد از ابتلا به اگزما بروز می کنند و مداخله سریع می تواند از بروز آسم و رینیت جلوگیری نماید. علل این بیماری به خوبی مشخص نیست.  برخی مطالعات حاکی از ژنتیکی بودن این بیماری و برخی نشان دهنده تاثیر عوامل محیطی بر آن هستند (1,2).

1-2. ضرورت اهمیت موضوع

بدیهی است برنامه ریزی صحیح در رابطه با این بیماری مستلزم شناخت صحیح میزان شیوع و شدت آن در افراد مبتلا بوده و مطالعات اپیدمیولوژیک به خوبی می توانند در این رابطه به کار گرفته شوند. این مطالعه به منظور  تعیین فراوانی و شدت اگزما در کودکان ساکن تهران و مقایسه آن در داخل و خارج کشور، تهیه آمار اولیه و زمینه برای مطالعات آینده، ارزیابی ارتباط بین شیوع و شدت آن با عوامل  مساعد کننده و تاثیرگذار بر بیماری نظیر نحوه زندگی، عوامل محیطی و ژنتیک انجام شده است.

مشاهدات اپیدمیولوژیک مبتنی بر ارتباط بین شرایط اقتصادی- اجتماعی با  این بیماری نا استوار بوده اند. عده ای از محققین تئوری وضعیت بهداشتی را بعنوان علت این بیماری پیشنهاد کرده اند که بطور خلاصه بیان کننده آن است که  هرچه سطح مراقبت بهداشتی جامعه بالاتر برود به همان اندازه نسبت شیوع بیماری های آلرژیک افزایش می یابد. وضعیت اقتصادی- اجتماعی با شرایط محیطی (فیزیکی، اجتماعی و روانی) در ارتباط است. لذا در این مطالعه تصمیم گرفته شد که با بدست آوردن اطلاعاتی از قبیل محل زندگی، درآمد خانواده، شغل و تحصیلات والدین و ارتباط آن با شیوع بیماری، ابهامات موجود درباره علت بروز این بیماری روشن تر گردد.

1-3. اهداف

1-3-1. اهداف اصلي

بررسی میزان شیوع، شدت بیماری اگزما در 12 ماه گذشته و تاثیر شرایط اقتصادی- اجتماعی بر شیوع این بیماری در کودکان سنین 6-7 و 13-14 سال در نقاط مختلف شهر تهران

 1-3-2. اهداف فرعی  

1. بررسی تاثیر سایر عوامل بر شیوع اگزما در کودکان

2. بررسی داشتن سابقه آسم در طول زندگی و شیوع رینیت در 12 ماه گذشته

3. بررسی ارتباط آسم، رینیت و اگزما با یکدیگر

1-3-3. اهداف کاربردی

1. دست یابی به شباهت ها و تفاوت های میان نتایج این مطالعه و نتایج مطالعات پیشین

2. تغییر روش های فعلی و یا طرح روش های جدید به منظور کاهش این بیماری

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته پزشکی (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 2835 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.docx

فرمت فایل اصلی: word

تعداد صفحات: 116

حجم فایل:800 کیلوبایت

 قیمت: 65,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل