پاورپوينت بررسي ارتباط هوش اخلاقي با پريشاني اخلاقي پرستاران بيمارستان تامين اجتماعي شهر گرگان
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته روانشناسی و مشاوره (آموزش_و_پژوهش)
بیان مسئله
پرستاران بزگترین گروه ارائه کننده خدمت در سیستم درمانی بوده و تأثیر بسزایی در کیفیت و مراقبت های بهداشتی درمانی دارند.(قورچیانی و همکاران، سال 1393)
نگاهی به وضعیت بهداشت و درمان جهان گویای آن است که حداقل 50 % خدمات سلامتی به عهده پرستاران است. حتی در بعضی از کشورها 80 % امور بهداشتی توسط پرستاران انجام می شود. (حیدری و همکاران، سال 1391)
پیشرفت های حوزه ی دانش و فناوری در مراقبت های بهداشتی، چالش های عمده ای را پیش روی پرستاران قرار داده است. (قورچیانی و همکاران، سال 1393)
بنا بر مطالعه موجود حدود 11 درصد از پرستاران هر روزه و 36 درصد هر چند روز یکبار با این چالش ها و مشکلات اخلاقی روبرو هستند. (سنجری و همکاران، سال 1390)
یکی از این چالش ها پریشانی اخلاقی است که امروزه یکی از بزرگترین مشکلات جامعه پرستاری می باشد. (وزیری و همکاران، سال 1394)
مروری بر مطالعات انجام شده
1- جلالی و همکاران (1390) مطالعه ای از نوع توصیفی تحلیلی تحت عنوان دیدگاه پرستاران در مورد جو اخلاقی در شهر کرمان انجام دادند. 275 پرستار شاغل در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی به صورت نمونه گیری غیر احتمالی سهمیه ای انتخاب شدند.
معیار ورود به این مطالعه داشتن مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد است. همچنین پرستاران مورد بررسی باید حداقل 6 ماه سابقه کار در محل خدمتشان را داشته باشند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه جو اخلاقی که توسط ویکتور و کالن ( 1988) طراحی شده است استفاده گردید. روایی محتوا توسط شاخص روایی محتوا (CVI) و با استفاده از نظرات 10 نفر از اعضای هیأت علمی متخصص در زمینه اخلاق محاسبه شد و امتیاز 89/0 بدست آمد و امتیاز پایانی آن نیز بر حسب ضریب همبستگی درونی و با استفاده از آلفای کرونباخ 73/0 به دست آمد. داده های بدست آمده از پرسشنامه در نم افزار SPSS نسخه 18 ثبت شد و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی برای رسیدن به اهداف پژوهش داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. براساس یافته ای این پژوهش جو اخلاقی غالب در بیمارستان های آموزشی شهر کرمان به ترتیب اولویت عبارتند از : حرفه گرایی، مقرراتی، علاقه مندی، مستقل و ابزاری. هر چند که جو حرفه گرایی به عنوان یکی از جوهای مناسب و غالب است اما پیشنهاد می گردد برنامه ریزی هایی جهت ایجاد علاقه مندی در سازمان ها اجرا گردد.
اهداف پژوهش :
هدف کلی : تعیین ارتباط هوش اخلاقی با پریشانی اخلاقی در پرستاران بیمارستان تامین اجتماعی شهر گرگان سال 1394 .
اهداف جزئی :
1-تعیین میزان هوش اخلاقی در پرستاران بیمارستان تامین اجتماعی شهر گرگان سال 1394
2-تعیین میزان پریشانی اخلاقی در پرستاران بیمارستان تامین اجتماعی شهر گرگان سال 1394
سوال پژوهش :
1-هوش اخلاقی در پرستاران چگون است ؟
2-پریشانی اخلاقی در پرستاران چگونه است ؟
تعریف واژه ها :
تعریف نظری هوش اخلاقی : بوربا هوش اخلاقی را ظرفیت و توانایی درک درست از غلط ، داشتن اعتقادات اخلاقی قوی و رفتار در جهت صحیح و درست تعریف می کند.(محمدی و همکاران ، سال 1393، ص 56 )
تعریف عملی هوش اخلاقی :
تعریف نظری پریشانی اخلاقی :
تعریف عملی پریشانی اخلاقی :
تعریف نظری پرستار :
پیش فرض :
1-پریشانی اخلاقی همراه با فرسودگی شغلی ، سرخوردگی و استعفا از کار همراه است .(کلانتری و همکاران ، سال 1390 )
2-هوش اخلاقی باعث دلگرمی کارکنان و افزایش کیفیت خدمات و جلب رضایت بیماران و در نهایت باعث تثبیت بقای بیمارستان ها خواهد شد.(محمدی و همکاران سال 91-90 )
نوع پژوهش :
این پژوهش یک مطالعه توصیفی همبستگی است که به منظور بررسی ارتباط بین هوش اخلاقی و پریشانی اخلاقی در پرستاران بیمارستان تامین اجتماعی شهر گرگان در سال 1394 می باشد.
محیط پژوهش :
محیط این پژوهش بخش عای مختلف بیمارستان تامین اجتماعی شهر گرگان می باشد.
نمونه پژوهش :
نمونه این پژوهش از بین تمامی پرستاران شاغل تامین اجتماعی گرگان شرایط پذیرش را دارند به صورت سرشماری انتخاب می شوند.
روش نمونه گیری :
مشخصات واحد پژوهش :
معیارهای حذف نمونه :
روش انجام کار:
ابزارهای گردآوری داده ها :
پایایی ابزار :
محدودیت های در اختیار :
ملاحظات اخلاقی :
منابع :
- حیدری. عباس ، مظلوم . سید رضا ، ایلدر آبادی . اسحق ، جایگاه پرستاری در نظام عرضه خدمات سلامتی ایران ، پژوهش پرستاری دوره 7 ، شماره 25 ، تابستان (1391) ، ص 44-37
- محمدی . جواد ، غضنفری . فیروزه ، عزیزی . امیر ، ارتباط هوش اخلاقی با کیفیت زندگی کاری پرستاران ، مرکز مراقبتهای پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ایران ، نشریه پرستاری ایران ، دوره 27 ، شماره 91-90 ، آبان و دی ماه (1393) ص 64-54