مدیریت هوشمند بحران در چارچوب سیستم C41 در سیستمهای ابعاد وسیع

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته برق و مخابرات (آموزش_و_پژوهش)

فرمت فایل:PDF

تعداد صفحه:272

چکیده :

موضوع این تز مدیریت بحران در سیستم های ابعاد وسیع در قالب C4I می باشد که در سالیان اخیر در کاربردهای نظامی مورد استفاده قرار گرفته است. حروف C4I مخفف کلمات انگلیسی (Command , Control , Computer , Communication و Intelligence) می باشد. که به دلیل نیاز به هماهنگی و یکپارچگی میان آنها و لزوم وحدت، رویه این اجزاء در یک سیستم فرماندهی عملیات مجموعا در این قالب قرار داده شده اند. در یک دید فراگیرتر سیستم های ابعاد وسیع نیز همگی دارای این اجزاء خواهند بود و در نتیجه این قالب می تواند یک بستر مناسب برای بررسی امر هماهنگی (Coordination) و یکپارچگی (Integration) در سیستم های ابعاد وسیع مورد تحقیق قرار گیرد. مدیریت عملیات نظامی به دلیل و امکان تخریب بالای تجهیزات و ملزمات آن، از لحاظ حالت بحران، نسبت به سایر سازمان ها ارجحیت دارد. لذا به منظور بررسی مدیریت بحران در سیستم های ابعاد وسیع به نحوه عملکرد مدیریت یک یگان نظامی (پایگاه هوایی) در شرایط عملیاتی پرداخته می شو. کاری که در این پایان نامه صورت گرفته ابداع یک ساختار مولکولی و استفاده از روش شبکه عصبی MSOM برای المان های موجود در یک پایگاه و نحوه ارتباط و تعامل بین المان های موجود می باشد، و عملا پنج عنصر تشکیل دهنده C4I در این ساختار حضور فعال دارند که با هماهنگی بین این پنج عنصر تمام مسائل گفته شده در بالا را می توان با صرف زمان کم و بهره بیشتر و سرعت بالاتر انجام داد. در این حالت اطلاعات از طریق سنسورها و وسایل ارتباطی به طور لحظه ای و آنی در اختیار فرماندهی (از طریق سیستم کامپیوتر) قرار می گیرد، اگر حجم اطلاعات واصله خیلی زیاد باشد تصمیم و کنترل نهایی به عهده خود نرم افزار می باشد ولی در نهایت این فرمانده است که تصمیم می گیرد و دستور را صادر می نماید. نتیجه ای که در این پروژه به دست آمده است بهبود کیفی و کمی عملکرد یک پایگاه نظامی بوده، که در موقع بروز بحران های حاد زمان جنگ به راحتی مشکلات را حل نماید. در ضمن این تز قابل تعمیم به سایر سازمان ها و یگان های نظامی دیگر نیز می باشد.

جنگ خواسته و ناخواسته با زندگی بشری درهم آمیخته است و گریزی از آن نمی باشد، در طول تاریخ گرچه روش های جنگیدن با توجه به امکانات و دانش آن عصر و عوامل بسیار دیگر تغییر کرده و متحول شده است. با وجود این، اهداف و مناقشات عمدتا یکسان بوده، که عبارتند از: از بین بردن تاسیسات، نیروگاه ها، زیرساخت های اقتصادی و اجتماعی طرف مقابل، به طوری که منجر به ترک مخاصمه و یا تسلط بر آن شود. بی شک در تعیین سرنوشت جنگ ها، دانش که ماحصل آن تکنولوژی است نقش بسزایی دارد. و روز به روز با توسعه دانش بشری استعدادهای بشر نیز برای تخریب و ویرانی و نابودی بیشتر فزونی می یابد. در کنار تکنولوژی، درایت و تصمیم گیری صحیح و به موقع نیز تاثیر سرنوشت ساز در همه جنگ های بشر، چه در طول تاریخ و چه در جنگ های عصر حاضر ایفاء می کند. سیستم مدیریت بحران در ابعاد وسیع در چارچوب C4I به شکل بسیار پیشرفته در کشورهای اروپایی، و در کشورهای جهان سوم به گونه ای دیگر در برگیرنده کل جامعه (از لحاظ اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، نظامی و…) می باشد. این سیستم همان گونه که در چکیده شرح داده شده است باید طوری اعمال گردد که بتوان با استفاده از آن معضلات حاد اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و نظامی را پوشش دهد.

فصل اول: کلیات

1-1) هدف

تحول تکنولوژی به ویژه پیدایش تبلیغاتی که از راه دور بتوان مواضع و نیروهای دشمن را از بین برد چهره جنگ ها را به طور قابل ملاحظه ای تغییر داده و نظام استفاده از نیروی انسانی عظیم را زیر سوال برد.

نمونه بارز این مسئله جنگ چالدران بین ایران و عثمانی در دوره صفویه بود که عثمانی ها با بکارگیری توپ شکست سنگینی را به ایران تحمیل کردند و خاطره تلخی را به جای گذاشتند.

استفاده از تسلیحات تخریب انبوه تا پایان جنگ های اول و دوم به عنوان یکی از روش ها و استراتژی های جنگی به کار گرفته شده و هنوز هم کاربرد دارد.

در کنار استراتژی تخریب انبوه ظهور فن آوریهای الکترونیک و مخابرات شامل تجهیزاتی شبیه رادیو، تلگراف، تلفن، رادار و… تأثیرات شگرفی را در سرنوشت نبردهای جنگ جهانی دوم ایفاء کرد.

اکنون نیز با ظهور پدیده فن آوری اطلاعات که در تاروپود جامعه رشد می کند و همه ابعاد اجتماعی اقتصادی و نظامی را متأثر می سازد، فاصله بین سطوح جنگ و حتی تفاوت بین زمان صلح و زمان جنگ از بین می رود.

از مجموع نگاه به جنگ های گذشته بارزترین نکته ای که نمایان می شود، افزایش سرعت جنگ است. به عبارت دیگر نسبت بین مدت زمان جنگ و خسارت و تلفات ناشی از آن در حال افزایش است. عوامل افزایش سرعت جنگ ها را می توان در سه پارامتر اصلی دانست:

1- افزایش برد سلاح

2- افزایش دقت سلاح

3- اطلاعات

نکته قابل توجه اینکه هر سه عامل مطروحه به طور مستقیم منبعث شده از فن آوری های ارتباطات و مخابرات و نیز رایانه ها هستند.

2-1) پیشینه کار:

توام با طی مراحل مختلف طراحی سامانه های C4I و برای ارتقاء جمعی، توسط دانش مورد توجه قرار گرفت. برای این منظور در داخل و بخصوص در خارج کشور فعالیت های زیادی انجام پذیرفته که نمونه ای از آن عبارتند از:

– برگزاری کنفرانس در داخل کشور.

– تدوین دوره ای در این باره در برخی از دانشگاه ها.

– تشکیل دبیرخانه دائمی C4I در دانشگاه جنگ.

– ارائه مقالات زیاد در رابطه با C4I در خارج کشور که تعداد آنها بیشمار بوده ولی بیشتر به شکل تئوری می باشند.

و...

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته برق و مخابرات (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 6291 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: pdf

تعداد صفحات: 272

حجم فایل:2,822 کیلوبایت

 قیمت: 75,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل