دانلود تحقيق بررسی نوروفيدبك

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته روانشناسی و مشاوره (آموزش_و_پژوهش)

تعریف نورو فیدبک... 3

تاريخچه نورو فیدبک... 4

عملکرد مغز چيست؟. 5

نوروفيدبک (Neurofeedback) چگونه کار مي‌کند؟. 5

کاربردهاي درماني نوروفيدبک: 6

جلسات درمان با نوروفيدبك... 8

مزيت‌هاي درمان تكنولوژيك نسبت به دارو درماني.. 9

فوايد ديگر نوروفيدبك... 9

نوروفيدبک و اختلالات مختلف : 10

AD/HD.. 10

اوتيسم. 11

مشکلات يادگيري.. 12

•  امواج آهسته يا نوک‌تيز کانوني در يک يا چند ناحيه مغزي.. 13

• فعاليت نامناسب امواج آلفا يا بتا 13

• افزايش يا کاهش کوهرنس... 13

اختلالات خواب در بزرگسالان. 14

مشكلات خواب در كودكان. 14

صرع. 14

اضطراب.. 15

افسردگي.. 15

درد مزمن. 16

صدمات مغزي خفيف (mTBI) 16

سکته مغزي.. 17

عملكرد بهينه. 17

منابع. 18

 

تعریف نورو فیدبک

نوروفیدبک یا EEG،یکی از روش های بالینی مبتنی بر نوروساینس است.این روش بالینی به منظور بهبود کارکردهای شناختی،روانی -فیزیولوژیک و علائم و نشانه های بالینی اختلالات متعددی به کار گرفته شده است.مکانیسم اثر این روش درمانی بسیار پیچیده است و تاکنون فرضیه های متعددی برای تبیین آن مطرح شده است.اکثر پژوهش ها برانعطاف پذیری مغر تاکید دارند.تاثیر نوروفیدبک در واقع وابسته به انعطاف پذیری سیستم عصبی است.(اوتمر و کیسر؛1998(.

منطق زیربنای نوروفیدبک را در چهار گزاره می توان بیان کرد:

  1. کارکرد سیستم عصبی مرکزی ماهیت الکترو شیمیایی دارد،نوروفیدبک نیز با تغییر در سیستم الکتروفیزیولوژی می تواند منجر به تغییرات رفتاری گردد.
  2. طبق اصول پایه سایبرنتیک فرد نمی تواند متغییری را کنترل کند،مگر آن که اطلاعات لازم  از آن متغییر را دریافت کند.این اطلاعات را فیدبک می نامند.آنچه در سایبرنتیک فیدبک می نامند در روانشناسی رفتاری شرطی سازی عامل گفته می شود.به همین دلیل بسیاری از روانشناسان بیوفیدبک را نوعی یادگیری عاملی می دانند.با کمک نوروفیدبک بیمار می آموزد که امواج مغز خود را آگاهانه تحت تاثیر قرار دهد.
  3. اگر این یادگیری برای مدت زمانی کافی تکرار گردد،یادگیری پایدار می گردد.
  4. تغییرات مناسب و پایا در سیستم الکتروفیزیولوژی مغز،می تواند به تغییرات مثبت و پایدار در کارکردهای ادراکی ،شناختی و رفتارهای روزمره شود(ایونسی؛2002)،تغییرات رفتاری ایجادشده را نمی توان به چیزی جز تغییر در کارکرهای مغز نسبت داد.

متخصصان آتيه مي‌گويند اين کار شدني است و نوروفيدبک هماني است که دنبالش مي‌گرديد. نوروفيدبک در واقع ترکيبي از QEEG و بيوفيدبک است. شما مقابل يک مانيتور مي‌نشينيد و الکترودي که روي سر شما قرار مي‌گيرد امواج مغزي شما را دريافت و به کامپيوتر هدايت مي‌کند. حالا شما با ديدن امواج مغزي خود روي صفحه مانيتور مي‌توانيد به تنظيم و کنترل آن‌ها به نحوي که مي‌خواهيد بپردازيد.

تاريخچه نورو فیدبک

همه چيز در سال‌هاي دهه 1960 شروع شد. دكتر باري استرمان Barry Sterman، محقق دانشگاه UCLA كاليفرنيا، مشغول به انجام تحقيقاتي درباره فعاليت عصب‌شناختي مرتبط با خواب بود كه در خلال آن موفق به كشف امواج 14 هرتز در EEG مغز گربه‌هاي مورد آزمايش گرديد.

اين امواج با كاهش تنش عضلاني در گربه‌ها ارتباط داشتند و بعدها نام SMR به خود گرفتند. دكتر استرمان و گروهش به تحقيقات خود ادامه دادند تا ببينند كه آيا گربه‌ها در ازاي دريافت پاداش (شير)، توليد امواج SMR در مغز خود را افزايش مي‌دهند يا خير؟ پاسخ مثبت و نتيجه رضايتبخش بود. به دنبال آن دكتر استرمان هدايت تحقيقاتي براي NASA را برعهده گرفت كه در آن به ارزيابي سمي بودن سوخت موشك پرداخت (افرادي كه در معرض سوخت قرار مي‌گرفتند دچار حالات استفراغ، سردرد، افزايش دم‌ و بازدم (هواگيري)، توهم و تشنج مي‌شدند).

دكتر استرمان گربه‌ها را در معرض مقدار زيادي سوخت قرار داد و در آن‌ها حالات استفراغ، سر و صدا، افزايش هواگيري، بزاق‌آوري، حملات تشنجي و مرگ را به دنبال هم مشاهده كرد. اما يك گروه از گربه‌ها واكنش ديگري نشان دادند كه باعث تعجب گروه تحقيق شد. آن‌ها توانستند وقوع حملات را در دوز بيشتري نسبت به دوز قابل تحمل براي گربه‌هاي ديگر متوقف كنند.

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته روانشناسی و مشاوره (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 3029 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.docx

فرمت فایل اصلی: docx

تعداد صفحات: 17

حجم فایل:68 کیلوبایت

 قیمت: 25,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل