دانلود فایل نوآوری های ایجاد شده در تثبیت آنزیم
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته پزشکی (آموزش_و_پژوهش)
مقدمه 4
2)پایداری آنزیم و روش های آن 4
3)تعریف تثبیت آنزیم 5
4)تاریخچه تثبیت آنزیم 5
5) فواید تثبیت آنزیم 6
6) معایب تثبیت آنزیم 6
7) روش های تثبیت آنزیم،مزایا و معایب آنها 6
5) روش معمول تثبیت آنزیم 7
5-1) جذب غیر کووالانسی آنزیم روی بستر(جذب سطحی) 7
5-2) تثبیت از طریق فعل و انفعالات یونی 8
5-3) اتصال کووالان آنزیم بر روی بستر جامد 9
5-4) تثبیت به وسیله اتصال عرضی بین آنزیمها 9
5-5) تله انداختن در ژل پلیمری یا کپسول (Encapsulation) 10
6)نوآوری های ایجاد شده در تثبیت آنزیم 11
6-1) کریستال های آنزیم با اتصال متقاطع 11
6-2) پلیمرهای هوشمند 12
6-3) رو شهای تثبیت و افزایش پایداری آنزيم با استفاده از فناوری نانو 12
6-3-1) استفاده از نانوذرات در تثبیت آنزیم 12
6-3-2) استفاده از نانوفیبر 15
6-3-3) استفاده از سیلیکای مزوحفره 16
6-3-4) نانوساختارهایی از طریق کپسوله کردن آنزیم طی سل – ژل 17
6-3-5) نانوذرات تک آنزیم (SENs) 17
7) نتیجه گیری 18
منابع 19
مقدمه
آنزیم ها ترکیبات پروتئینی هستند که به عنوان بیوکاتالیزور برای پیشبرد سریع اغلب واکنش ها مورد نیازند در واقع بدون وجود آنزیم ها بسیاری از واکنش ها قادر به پیشروی نیستند.آنزیم ها در زندگی روزمره ما کاربرد گسترده ای دارند ازجمله این کاربرد ها که امروزه مورد توجه قرار گرفته میتوان به سنتز شیمیایی خالص،داروسازی،حسگرهای زیستی،حذف زیستی آلاینده ها، جداسازی زیستی،فرآیند PCR،هضم پروتئین ها در آنالیز پروتئومیک،پیل های سوختی زیستی اشاره کرد همچنین استفاده در صنایع به ویژه فرآیند تولید شوینده ها در گذشته رایج بوده است.[1]
بارزترین خصوصیت آنزیم ها فعالیت اختصاصی آنهاست که باعث قابلیت کاربردی فراوان آنها شده است. اما این ترکیبات بسیار حساس به شرایط محیط از جمله دما هستند به گونه ای که در دماهای بالا آنزیم ها فعالیت خود را از دست میدهند وباعث عمر کوتاه آنزیم ها میشود.عمر کوتاه آنزیم ها استفاده از آنها را با محدودیت مواجه کرده است که برای رفع این محدودیت باید به فکر پایداری آنزیم ها بود.
2)پایداری آنزیم و روش های آن
افزایش پایداری آنزیم باعث کاهش مقدار مصرفی آنزیم ها،افزایش طول عمر راکتورهای آنزیمی،افزایش شانس استفاده دوباره از آنزیم ها و نیز حضور سیگنال قوی تر در حسگرهای زیستی میشود.[1] برای افزایش پایداری آنزیم ها روش های مختلفی وجود دارد،اعم از:تثبیت آنزیم،مهندسی پروتئین،مهندسی محیط پیرامون آنزیم،اصلاح آنزیم[1] (شکل 1)