طرح توجيه فني ، مالي و اقتصادي توليد و بسته بندي ماست پاستوريزه
دسته بندي :
پروژه های کارآفرینی »
پروژه های طرح توجیهی خوراک و صنایع غذایی
خلاصه طرح
موضوع طرح : توليد و بسته بندي
ماست پاستوريزه
ظرفيت : 800 تن در سال
محل اجراي طرح : قابل اجرا در
سراسر كشور
سرمايه گذاري كـل: 11/1379 ميليون
ريال
سهم آوردة متقاضي: 11/139 ميليون
ريال
سهم تسهيلات: 1240 ميليون ريال
دورة بازگشـت سرمايه: 16 ماه
|
مقدمــه :
جمعيت جهان كه در آغاز قرن پيش حدود دو ميليارد
نفر تخمين زده ميشد به بيش از شش ميليارد نفر در آغاز سده جديد افزايش يافته و
پيش بيني ميشود كه تا سال 2020 اين رقم از مرز هشت ميليارد نفر عبور كند، يعني در
طول فقط دو دهه ، جمعيتي بالغ بر كل جمعيت جهان در آغاز قرن بيستم به جمع نفوس
جهان افزوده خواهد شد.
نياز روزافزون اين جمعيت رو به رشد به مواد
غذايي ، رشدي جهشي را در صنايع غذايي تمام ملل ايجاب مينمايد. شير، يكي از مهم
ترين مواد خوراكي مورد استفاده بشر است. شير با دارا بودن مقدار زيادي پروتئين ،
ويتامين ، كلسيم ، ساير مواد معدني و نيز حدود750 كيلوكالري انرژي در هر ليتر ميتواند
سهم عمده اي در سلامت و سبد غذايي افراد جامعه داشته باشد.
در اين ميان ، نكته قابل تامل ، استفاده از روش هايي براي حفظ بهداشت و
سلامت شير از محل توليد تا مصرف نهايي آن است به طوريكه ضمن جلوگيري از فساد شير ،
از سرايت احتمالي بيماري هاي مشترك انسان و دام نيز به مصرف كننده پيشگيري شود.
يكي از كهن ترين اين روش ها تهيه ماست از شير است. توليد و استفاده از ماست اولين
بار در مناطقي از آسياي ميانه و سپس اروپاي شرقي و مركزي آغاز گرديد و امروزه به
واسطه سهولت توليد و نگهداري ، به يكي از مهم ترين فراورده هاي لبني مبدل گشته
است.