پايان نامه بررسي رابطه بين خشم و بيماري عروق كرونري قلب در بين افراد بيمار و مقايسه آن با افراد سالم
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته روانشناسی و مشاوره (آموزش_و_پژوهش)
فصل اول: طرح پژوهش يا چارچوب تحقيق
مقدمه 2
بيان مسئله 11
ضرورت و اهميت موضوع 12
اهداف تحقيق 13
فصل دوم: پيشينه تحقيق
مباني نظري 16
تحقيقات انجام يافته 33
فصل سوم: روش و تكنيك
تعريف عملياتي متغيرها 41
فرضيههاي تحقيق 42
شيوه جمع آوري دادهها 43
روش تحقيق 43
ابزارهاي مورد استفاده در تحقيق 44
فصل چهارم: تجزيه و تحليل دادهها
جداول و نمودارها
فصل پنجم: نتيجهگيري، بحث و پيشنهادها
بحث در نتايج 81
محدوديتهاي تحقيق 85
پيشنهاد تحقيق 85
ضمايم و پيوستها 86
منابع 87
مقدمه
خشم عاطفه مهمی است که به شما می گوید اشکالی در کار است . شما را به حرکت وا می دارد. پیام رسانی است که نباید او را نادیده بگیرد. اما خشم ممکن است مشکل ساز باشد. خصوصا اگر بدام آن بیفتد. زمانی تصور میشد « خشم » عاطفه ای است ویران گر که به هر قیمتی باید سرکوب شود ، اما امروزه معتقدند « خشم » عاطفه ای است سالم که اگر سرکوب گردد ، برای انسان خیلی گران تمام خواهد شد. بسیاری از مردم ناگهان تصمیم می گیرند خویشتن داری بیش از حد و متعصبانه را کنار بگذارند و عواطف شان را آزادانه ابراز دارند ولی هنگام عمل ، مردد می مانند که چگونه چنین کنند ؛ بعضی ها وقتی مخالفتی با خواسته شان می شود ،خیلی عصبانی می گردند ؛ برخی مردم نیز هر ظلم و اجحافی را با سکوت تحمل می کنند. بعضی از مردم از «خشم» برای پالایش درون خویش استفاده می کنند. برخی دیگر ، از ظهور هر گونه موج بر روی دریای آرامش طبیعی خود بیم دارند و می ترسند که دید خشم نیز باعث شود کنترل شان را از دست بدهند خشم و اندوه نه تنها انسان را کوچک و ضعیف می کند بلکه او را می کشد. تجربه ثابت کرده که وقتی انسان تحت تاثیر افکار شیرین و خوش است چه با عضلات و چه با فکر و مغز خویش خیلی بیشتر و بهتر از هر زمانی که دچار خشم و هیجان است می تواند فعالیت کند. خشم اشتها را از بین می برد ، هضم را مشکل می سازد ، موازنه اعصاب را ساعتها و حتی روزهای متمادی بهم می زند . به تمام مکانیسم جسمانی و در نتیجه معنویات و نیروی دفاعی لطمه وارد می کند نظم جریان خون بهم می خورد ،گونه ها افسرده می گردد و چشم ها گود می رود.در هنگام هیجان ، مواد شیمیایی تحت تاثیر هیجان در بدن تشکیل و در سراسر بدنمان منتشر می شود. در مارها همین سموم بهنگام خشم در کیسه سمی مار جمع می شود ولی در بدن انسان از طریق اشک و افزایش ترشحات روده و کلیه دفع می شود.
تظاهرات خشم :
به هنگام عصبانی شدن ، چهره بر افروخته می شود و فرکانس گفتار تغییر می کند. گاه نفس های شخص تندتر می شود . کلام فرد عصبانی بوضوح قابل تشخیص است. اگر این تجلیات جزء مظاهر طبیعی خشم باشند ، می توان به تجلیاتی اشاره کرد که در ظاهر قابل تشخیص نیستند اما در مواقع موید خشم شخص اند. از جمله این عوامل می توان به غیبت کردن اشاره کرد. غیبت را میتوان انتقامی ظریف و زیرکانه دانست که ریشه در خشم فرو خورده فرد دارد. زمانی که نمی توانیم آشکارا ناراحتی خود را به دلایل گوناگون ابراز کنیم ، به غیبت متوسل می شویم. درواقع غیبت می تواند ابراز خشم ما باشد. گاه نیز خشم خود را با بیان شوخی ها و جوک هایی ابراز می کنیم که در آنها فرد مورد خشم ما به باد تمسخر گرفته می شود.
بيان مسئله:
رابطه خشم با بيماري قلبي در ميان بيماران قلبي و مقايسه آن با افراد سالم
تعریف مفاهیم
1- بیماری قلبی کرونری Coronary heart disease
بیماری قلبی یا کرونر قلبی : تصلب شرائین یعنی تجمع چربی در جداره درونی شریانهای کرونری و گرفتگی این شریانهای کرونری باعث می شود که خون به عضله قلب نرسد و در نتیجه حمله قلبی و مرگ ناگهانی اتفاق بیفتد.
2- خشم
خشم واکنشی است غریزی در برابر تهدید ونومیدی از رسیدن به اهداف و آرزوها.
ضرورت و اهميت موضوع
ما الان در جامعه ای زندگی می کنیم که روز به روز تحولاتی درآن صورت می گیرد. و با این تحولات خواسته ها و عقیده ها در مورد نحوه زندگی کردن فرق می کند و روز به روز انسان به چیزهای تازه فکر می کند و زمانی که این چیزها برایش دست نایافتنی و یا شرایط برایش فراهم نباشد ناکامی به سراغش می آید در این موقع است که هورمونهای که خشم را ایجاد می کند دست به کار می شود و ایجاد هیجان خشم در درون انسان می کند و چون انسان در شرایطی هست که جامعه و فرهنگ پیشرفت کرده و رفتارهای اولیه انسان را رد می کنند وهمچنین سرزنش می کنند انسان خشم خود را سرکوب می کند و این نیرو که برای دفاع از این ناکامی در درون انسان ایجاد شد ه است باید بیرون ریخته شود و تخلیه هیجانی شود در درون انسان باقی می ماند و بر اثر واکنشهای شیمیایی ایجاد عارضه د رانسان می کند و یا انواع بیماریها در انسان نمود پیدا می کند هدف از پژوهش این بوده که نقش خشم را در بیماریها تعیین کرده بخصوص بیماری قلبی که آیا خشم میتواند در ایجاد بیماری قلبی موثر باشد اگر به تاریخچه بیماری قلبی نیم نگاهی بیندازیم خواهیم دید که بیماری قلبی محصول همین تکنولوژی جدید است چونکه این بیماری این چنین گسترش نیافته بود و این موضوع ضرورت پیدا می کند که در موردش تحقیق و بررسی شود و راه کاریهای برای کم کردن این بیماریها ارائه شود.